23 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosuna Göre Vaka Patlaması Yaşanabilir!

23 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosuna Göre Vaka Patlaması Yaşanabilir!

23 Şubat 2021 olmasıyla birlikte koronavirüs tablosu paylaşıldı. Yaşanan durumlardan sonra koronavirüs vaka sayısı çok riskli olarak gözüküyor.

22 Şubat günü olmasıyla birlikte koronavirüs tablosu da açıklandı. Yaşanan koronavirüs tabloları her akşam yayınlanıyor. Bu şekilde ilerleyerek gelecek kararlarda belirlenmiş ve tedbirlerin çıkmasına yarıyor. Türkiye de yaşanan normalleşme sürecine hazırlık durumunda işler pek açıcı gözükmüyor. Vaka sayıları halen üçüncü dalga konusunda olabilecek tehditini oluşturuyor. Haberimizde koronavirüs tablosu detaylar açıklanıp paylaşılmıştır.

23 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu

Yapılan koronavirüs testi 123 bin 734 oldu. Testlerden alınan sonuçlara göre 9 bin 107 kişide vaka sayısı görüldü. Hasta sayısı olarak 633 olarak oldu. Koronavirüs dolasıyla vefat eden kişi sayısı 75 oldu. Toplam iyileşen sayısı da 5 bin 546 olarak yazıldı. Vaka sayılarında ciddi artış gözüküyor. Bu durum normalleşme sürecine göre tehlike arz ediyor. Vakaların azalması için tedbirleri elden bırakmamak gerekiyor.

Toplam Koronavirüs Sayısı

Toplam test sayısı olarak 32 milyon 560 bin 732 olarak kaydedildi. Buradaki durumdan 2 milyon 655 bin 633 olarak vaka sayısı çıktı. Vefat sayısı olarak da 28 bin 213 olarak belirlendi. Ağır hasta sayısı olarak 1185 olarak görüldü. İyileşen kişi sayısı toplam olarak 2 milyon 534 bin 996 olarak görüldü.

Normalleşme Sürecine Hazırlık

1 Mart hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Yaşanan durumlardan dolayı tekrardan insanları hayata normalleştirme sürecine hazırlanıyor. Ancak bu durumun tehlikesi halen devam ediyor. Vaka sayıları havaların sıcaklamasıyla daha artış gösterir. Liseli gençlerin okula başlama sürecinde oluşan koronavirüs vakaları ciddi boyutlara yerleşebilir.

Üçüncü dalgayı da beraberinde getirecektir. Aşı sürecine girilirken mutasyonlu virüs ortaya çıkması da ortalığı karıştırmıştı. Uzmanlar bu konu hakkında tedirginlikleri dile getiriyorlar. Son zamanlarda tatil yerlerinde çekilen videolar da vatandaşlar tarafından da tepki görüyor. Yaşananlar sonrası da vatandaşların da tedbirleri uymama eğilimi de görülüyor. Koronavirüs bu tür olaylarda hiçbir zaman tedbirsizliğe gelmez. Bu yüzden tamamen ciddiyet korunarak hareket edilmelidir. Koronavirüs temel korunma önlemleri her zaman hatırlanmalıdır. Bu tür önlem maske, sosyal mesafe ve belli bir yerde fazla geçirmemek olarak geçmektedir. Bu tür önlemlerin alınmasıyla birlikte virüsün bulaşmasını engelleyebilirsiniz.