21 Şubat 2021 Vaka Sayılarında Düşüş Olması Nedeni

21 Şubat 2021 Vaka Sayılarında Düşüş Olması Nedeni

21 Şubat 2021 Vaka Sayılarında Düşüşler Meydana geldi. Asıl nedeni ve koronavirüs tablosu detaylı olarak paylaşım yapıldı.

21 Şubat 2021 olmasıyla birlikte koronavirüs tablosu paylaşıldı. Paylaşılan tabloyla birlikte vaka sayıları incelendi. Vaka sayılarında incelenme sonucunda düşüşler meydana geliyor. Ancak bu durum hafta sonu yasağının etkisi ve test sayısı yaptıran kişilerin az olmasından dolayı bugün vaka sayılarında düşüş yaşandı. Ancak bu durum gene ciddiyetini koruyor.

21 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu

Yaşanan 21 Şubat 2021 koronavirüs tablosunda durumlar şöyle paylaşıldı. Test sayısı yaptıran kişi sayısı olarak 101.105 olarak yapıldı. Bunun pozitif vaka sayısı belirtileri olarak 6 bin 546 olarak belirlendi. Hasta sayısı olarak da 601 oldu. Hasta sayısı olarak 77 oldu. Koronavirüs kapsamında tedavi sürecinde iyileşen kişi sayısında azalma meydana geldi. Bu sayı olarak da 5 bin 2 olarak belirlendi.

Toplam Koronavirüs Sayısı

Toplam koronavirüs sayısı olarak 32 milyon 318 bin 182 kişiye test sayısı yaptırıldı. Buradaki test sayılarından pozitif vaka sayısı olarak 2 milyon 638 bin 422 olarak geçiş yaptı. Toplam vefat sayısı olarak 28 bin 60 olarak belirlendi. Ağır hasta sayısı olarak 1185 olarak belirlendi. İyileşen kişi sayısı olarak toplam 2 milyon 523 bin 760 olarak belirlendi.

Bölgesel Değişim Süreci Sonuç Vermesi Gerekiyor

Bölgesel değişim sürecinde vaka sayılarında tedbir süreci oldukça vatandaşlar tarafından bekleniyor. 1 Mart ile okulların açılma sezonu gelmesiyle birlikte bu tür değişimlerin olması gerekiyor. Gençlerin sokağa çıkmasıyla birlikte vaka sayılarında artış gösterebilir. İlkbahar mevsimiyle birlikte üçüncü dalga uyarısı da yapılıyor. Bu yüzden kararların ciddi bir şekilde verilmesi ve toplumun düzenini bozmaması gerekiyor. Aksi takdirde ülkemiz adına çok büyük yük olarak gelebilir.

Kişilerin bu dönem içerisinde kesinlikle tedbirleri elinden bırakmaması gerekiyor. Yapılan vaka sayılarında tespit edildiğinde nereden bulaştığı bulunmaya başladığında akraba ziyaretlerinin olması kişilerin dikkat gereksinimi oldukça fazla olması gerekiyor. Bazı algılar olarak “virüs bana uğramaz” niteliğinde düşünenler de oluyor. Virüs herkes geçerli olup kimseyi seçmeyecek düzeyde olduğu kendimizi koruyarak hareket etmemiz gerekiyor. Koronavirüsden korumak için maske, sosyal mesafe, dezenfektan ve belli ortamda uzun süre kalmamak gerekiyor.