19 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosunda Durumu Ne?

19 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosunda Durumu Ne?

Koronavirüs Tablosunda 19 Şubat 2021 durumlar nasıl gösteriyor? Vakalarda azalma var mı? Detaylar Haberimizde Paylaşıldı.

Koronavirüs tablosu her gün eklenmesiyle birlikte 19 Şubat için de getirildi. Yapılan vaka sonuçları ciddiyeti korumaya devam ediyor. Test sonuçlarına göre stabil durum halen devam ediyor. Azalmaların olmadığı da görülüyor. Haberimizde koronavirüs tablosunun detayları ve açıklamaları hakkında bilgi verilmiştir.

19 Şubat Koronavirüs Tablosu

Koronavirüs tablosuna göre test sayısı olarak 116 bin 674 kişiye yapıldı. Bu test yapılan kişilerden pozitif vaka sayısı olarak 7 bin 419 olarak belirlendi.  Hasta sayısı olarak 638 oldu. Koronavirüs yüzünden vefat eden kişi sayısı olarak da 82 olarak belirlendi. Koronavirüs hastalığı yüzünden karantina altında kalan tedavi sürecinde iyileşen kişi sayısı 7 bin 498 oldu. Koronavirüs sürecinde halen ciddiyeti sıkı bir şekilde koruyor.

Toplam Koronavirüs Sayısı

 Toplam koronavirüs sayısına göre test sayısı olarak 32 milyon 98 bin 166 bin olarak kaydedildi. Yapılan test sonuçları sonrasında pozitif vaka sayısı olarak 2 milyon 624 bin 19 olarak gördü. Koronavirüs yüzünden hayatını kaybeden kişi sayısı olarak da 27 bin 903 olarak kayıtlara geçti. Ağır hasta sayısı ise 1185 olarak görüldü. İyileşen kişi sayısı olarak Türkiye de tam olarak 2 milyon 511 bin 548 olarak kaydedildi.

Koronavirüs Süreci Nasıl Geçecek?

Koronavirüs döneminde vaka sayılarında azalmadığı için yeni tip önlemler de konuşulmaya başladı. Yaşanan durumlara göre vatandaşla zor durumda kalıyor. İşsizlik sayısının artması ve kapalı kalan dükkanlardan dolayı vatandaşlar sıkıntıya giriyor. İç borçlanma oranları da artış gösteriyor. Bölgesel açılmayı bekleyen birçok bölge bulunuyor.

Vaka sayılarında artış ise halen devam ediyor. Kişiler tedbirleri devam etmesi bir başka yerlerde kalma ve aynı yerde kalma sürecini azaltmaları gerekiyor. Vaka sayıları artık hafta sonu yasaklarında etkisi olmamaya başladı. Çünkü kişiler toplanarak aynı yerlerde kalıyor. Bir kişi bulaşan virüs herkese bulaşmasıyla birlikte bu durum çoğalmaya yanaşıyor. Durum ciddiyetini kavramayan birçok kişi bulunmakta. Bu yüzden tedbirlerin sıkı bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Yeni olanaklar ne yönde olacak şimdiden merak ediliyor. Aşının yaygınlaşması durumu her gün yapılıyor. Sürecin tamamı olması durumda biraz daha rahat geçecek günler de gelecektir.