18 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu Paylaşıldı! İyi Durumlar Olabilir

18 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu Paylaşıldı! İyi Durumlar Olabilir

18 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosuna göre iyi günler gelebilir. Durum hakkında neler olacak haberimizin detaylarında paylaşıldı

Koronavirüs tablosu yayınlanmasıyla bazı ilerlemelerin olduğu da gözüküyor. Kabine toplantısının yapılması sonrasın da gözler umutla çevrilmişti. Ancak yaşanan vaka sayısında azalma gözükmesi tedbirleri bırakılmaması gerektiğini de gösteriyor. Bu yüzden sıkı bir çalışma şekilde kendimizi korumaya devam etmemiz gerekir. Vaka sayısında düşüş ve vefat sayısında önceki döneme göre düşüşler devam ediyor. İyileşen sayısı ise stabil olarak devam ediyor. Koronavirüs tablosunu detaylı olarak haberimizde paylaşım sunduk.

18 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu

Yapılan koronavirüs test sayısı olarak 115 bin 406 olarak belirlenme yapıldı. Burada yapılan test sayısına göre pozitif vaka sayısı 7 bin 241 olarak belirlendi. Pozitif vaka sayısından 640 hasta sayısı olarak tabloya eklendi. Koronavirüs yüzünden vefat eden kişi sayısı olarak 83 olarak belirlendi. Karantina sürecine girip iyileşen kişi sayısı da 7 bin 217 olarak belirlendi. Toplam koronavirüs tablosu da paylaşıldı.

Toplam Koronavirüs Tablosu

Toplam koronavirüs tablosuna göre ülkemizde 31 milyon 982 bin 492 kişiye koronavirüs testi yapıldı. Bu test sayısından vatandaşlarımızda görülen vaka sayısı olarak da 2 milyon 616 bin 600 kişide vaka sayısı ortaya çıkıyor. Vaka yüzünden vefat eden toplam kişi sayısı 27 bin 821 oldu. Ağır hasta sayısı olarak da 1187 olarak güncellendi. Koronavirüs sayısında iyileşen kişi sayısı olarak 2 milyon 504 bin olarak gözüküyor.

Koronavirüs Normalleşme Süreci Devreye mi Giriyor?

Esnafların çoğu kapalı olmasından dolayı iç borçlanma oranları oldukça arttı. Verilecek olan yardım miktarları yetersiz olduğundan açılsın çağrısı yapılıyordu. Kabine toplantısında lokantalar için 45 dakika kalma süresine izin verilecek. Ancak buradaki durum bölgesel değişime gidebilir. Vaka sayıları yüksek olan yerlerde izin verilmeyebilir.

Koronavirüsü atlatabilmek için bu durum gerekli olarak gözüküyor. Kurallara uyulmadığı takdirde tekrardan yeni dalga ihtimali de bulunduruyor. Bu dalganın bedeli vatandaşlar olarak ağır ödeyebiliriz. Normalleşme süreci yaşanması için tedbirleri her kişi uyması gerekiyor. Maske kullanımı, sosyal mesafe ve dezenfektan kullanımı bunların en başında geçiyor. Bir ortamda fazla kalmamak gerekiyor. Lokantalara 45 dakika süre izni nasıl bir etki yapacak merak ediliyor. İlerleyen zamanlarda etkilerini rahat bir şekilde görebileceğiz.