17 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu Durumu Değişiklik Gösteriyor!

17 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu Durumu Değişiklik Gösteriyor!

17 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu Durumu değişiklik göstermesiyle birlikte bölgesel kararlar alınacak detaylar haberimizde paylaşıldı

Yeni gün olmasıyla tekrardan koronavirüs tablosuna kitlendi. Koronavirüs tablosunun her gün akşamları sunuluyor. Umutla bakılan tablo az da olsa değişiklik gözüküyor. Yaşanan gözetim vaka sayılarında azalma var. Vefat sayısında da azalma gözükmesiyle beraber umutlar yaşanmaya başladı. Ancak bu tür vaka sayısı azalmaları kesinlikle bırakılmamalıdır. Detaylı olarak konumuzda koronavirüs tablosunu açıklanmıştır.

17 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu

Koronavirüs test sayısı olarak 117 bin 121 olarak kayıt gösterdi. Bu test sayısından vaka sayısı olarak 7 bin 325 olarak bulundu. Hasta sayısı olarak 649 olarak belirlendi. Koronavirüs dolayısıyla vefat kişi sayısı 86 oldu. Karantina döneminden sonra tekrar test yaptırıp testi negatif olan kişi sayısı ise 7209 olarak belirlendi.

Türkiye Toplam Koronavirüs Tablosu

Toplam koronavirüs tablosu da ülkemiz için bilançosunu da ortaya koyuyor. Test sayısı olarak 31 milyon 866 bin 86 olarak belirlendi. Buradaki vaka testlerden vaka sayısı olarak 2 milyon 609 bin 359 olarak belirlendi. Koronavirüs vefat sayısı olarak 27 bin 738 olarak belirlendi. Ağır hasta sayısı olarak da toplam 1193 oldu. Koronavirüs sürecinde hastalığı yenen kişi sayısı olarak 2 milyon 496 bin 833 olarak belirlendi.

Bölgesel Müdahale Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklama olarak herkesi sevindirecek nitelikte gelişme yaşandı.  Bu yaşanan gelişme olarak normalleşme sezonuna gideceklerini açıkladı. Hafta sonu yasakları gibi durumların ele alınacağı durumlar bölgelere göre hareket edilecek. Bu tür bölgelerin haberi hangi yerden açıklanacak merak konusu oldu.

Koronavirüs çok azaldığı ve bittiği alanlarda hafta sonu yasağı geçerli olmayacak. Ancak vaka sayılarının yüksek alanlarda olduğu yerlerde hafta sonu yasağı ağır tedbirler getirilecek. Bu sayede kişiler dışarı çıktıklarında daha dikkatli bir şekilde hareket ederek bölgesel müdahale başlayacak. Ancak bu tür sıçramaların engellenmesi de gerekiyor. Aksi takdirde bazı gereksiz davranışlar da çıkacaktır.

Belli bölgede yasak kalmasıyla beraber daha önceden kişi oraya doğru hareket ederek orada yasağı yaşamayabilir. Bu tür gibi olanaklar nasıl konuşlanacağı merak konusu oldu. Ancak haberin alınmasıyla birlikte vatandaşları rahatlatan durumda oldu. Hafta sonu yasakları olmasıyla birlikte kişiler evinde çok sıkılmaya başladı. Gelişmeleri tekrar haber sitemizden aktaracağız.