16 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosunda Sular Durulmuyor

16 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosunda Sular Durulmuyor

16 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosunda ciddiyet devam ediyor. Koronavirüs son durum tablosu haberimizin detayları paylaşıldı.

Her gün paylaşılan koronavirüs tablosunda kişiler umut aramak için tekrardan bakıyorlar ancak durumlar ciddiyetini halen koruyor. Koronavirüs tablosunda test sayısı azalıp vaka sayıları çoğalıyor. Diğer istatistiklerde aynı durumunu koruyor. Tedbirlerin daha sıkı olmasını sağlayacak durumlar gerçekleşmesi gerekiyor. Ayrıca eğitimin devam edebileceği konusunda tartışmalar da yer alıyor. Bu vaka sayılarıyla eğitim hayatı devam etmeyecek durumda gözüküyor. Tablo ilgili durum sayıları haberimizde paylaşıldı.

16 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu

Türkiye de 16 Şubat 2021 tarihine ait koronavirüs tablosu olarak ciddiyet devam ediyor. Test sayısı olarak 115.794 kişi yaptırdı. Bu alınan test sonuçlarının sonucu pozitif vaka sayısı da 7 bin 906 oldu. Böylelikle kişiler karantina süreci de başladı. Hasta sayısı olarak 658 oldu. Vefat sayısı 90 kişi olarak belirlendi. Koronavirüs yakalanıp karantina sürecine girip iyileşen sayısı da 7 bin 189 olarak belirlendi.

16-subat-2021-koronavirus-tablosunda-sular-durulmuyor.png

Toplam Koronavirüs Tablosu

Test sayısı 31 milyon 748 bin 965 kişiye yapıldı. Bu test sayısından vaka sayısı olarak çıkartımı da 2 milyon 602 bin 034 oldu. Toplam koronavirüs dolayısıyla vefat eden kişi sayısı da 27 bin 652 olarak belirlendi. Ağır hasta sayısı olarak belirlenen toplam kişide 1201 düzeyinde oldu. Koronavirüs yakalanıp iyileşen kişi sayısı toplamı 2 milyon 489 bin 624 olarak kayıtlara geçiş yaptı.

Koronavirüs Durumu Neyi Gösteriyor?

Üçüncü dalga koronavirüs ve mutant virüsün yayılması en büyük gündem olanağında. Soğuk ayları geçirdiğimiz süre boyunca vaka sayıları büyük olarak gösteriliyor. Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi tedbirleri uymaya bırakacak nitelikte gözüküyor. Hava soğukken bile oluşan bu durum hava sıcakken durumlar değişecek bu yüzden şimdiden önlem almak ve bilinçli olmak gerekiyor. Üçüncü dalga çıkması birlikte ağır tedbirler ya da ağır cezalar uygulanacak duruma gelebilir. Bu yüzden ciddiyeti korumak gerekiyor. Bir gün bile tedbir çıkarsanız virüsün size gelme ihtimalini de artırırsınız. Bu yüzden kalabalık ortamlarda fazla kalmamak ve maske, dezenfektan kullanımı devam ederek hareket etmeniz fayda var. Bu tür olayların sonu aşının daha da yaygın olması yeni tür aşıların çıkmasıyla çözülebilir durumda olacaktır.