13 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu Durulmuyor

13 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu Durulmuyor

13 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosunda vaka sayıları yükselmesi endişe verici olarak gözüküyor. Bölgesel tedbirlerin alınacak detaylar haberimizde

13 Şubat olmasıyla birlikte koronavirüs tablosu paylaşıldı. Koronavirüs tablosuna göre işler ciddileşmeye başladı. Hafta sonu yasağı olmasına rağmen vaka sayılarında artış gösteriyor. Tabloya göre test sayısı azaldı ancak vaka sayıları çoğalmaya başladı. 13 Şubat 2021 koronavirüs tablosu haberimizde paylaşıldı.

13 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu

Test sayısı olarak 123 bin 305 kişide yapıldı. Bu yapılan testler pozitif vaka sayısı ise 7 bin 706 oldu. Hasta sayısı olarak 671 olarak belirlendi. Vefat sayısı ise 93 oldu. Koronavirüs bulaşıp iyileşen kişi sayısı ise 7 bin 215 olarak belirlendi. Oluşan vaka sayısı dünden bugüne artış var olarak gösteriliyor.

Toplam Koronavirüs Sayısı

Türkiye de bu zamana kadar yapılan test sayısı 31 milyon 462 bin 611 oldu. Bu test sayısından pozitif vaka sayısı olarak 2 milyon 579 bin 896 olarak belirlendi. Koronavirüs yüzünden ölen kişi sayısı ise 27 bin 377 oldu. Ağır hasta sayısı olarak 1235 olarak tutuldu. İyileşen kişi sayısı toplam 2 milyon 468 bin 419 oldu.

Koronavirüs Mücadele İçin Yeni Önlemler

Koronavirüs mücadelesi için yeni önlem hazırlık aşamasına girdi. Yapılan yeni önleme göre koronavirüs için bölgesel kararlar verilecek. Esnafların çoğu kapanmasından dolayı borçlanma oranları arttı. Bu yapılan önlemle belli esnaflar daha rahat hareket edebilecek. Bölgesel koronavirüs kararı sayesinde vaka sayısı az veya bitmiş olan yerlerde serbestlik düzeyi artacak. Vaka sayısı artmasıyla birlikte tekrardan önlemler artırılacak. Vaka sayılarının artan ve üst düzeyde olan yerler daha yeni vaka tedbirleri gelebilir. Bu önlem yapılmasıyla hem vatandaşın bilinçlenmesi hem de işini yapamayan kişiler içinde umut olacak.

Vatandaşların bu konuda tedbirlerini almaya devam etmesi gerekmektedir. Kendine dikkat eden vatandaş bu tür bölge açılımlarına da katkı sağlamış olacak. Kişiler sosyal mesafeyi korumalı, maske kullanılmalı ve dezenfektan önem vermesi gerekmektedir. Bu sayede daha özgür bir şekilde esnetilmiş kurallarda bölgede değişikliklere göre hareket edebilir. Ülkemizde mutasyonlu virüs mutant virüs olarak geçmektedir. Bu mutant virüs gün geçtikçe farklı bölgelerde gözükmektedir. Bu yüzden önlemlerini daha fazla alınması gerekmektedir. Yeni detaylar gün geçtikçe gelecektir.