12 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosuyla Yeni Kararlar Çıkıyor

12 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosuyla Yeni Kararlar Çıkıyor

Koronavirüs için yeni önlem paketi geliyor. Yeni önlem paketinde bölgesel kararlar verilecek. Bölgesel kararlar ilgili detaylar haberimizde.

12 Şubat 2021 tarihiyle birlikte test sayısının az olması ancak vaka sayısının daha da yükseldiği görülüyor. Bu durum daha kötüye gidecek gibi gözüküyor. Alınan önlemler alınması konusunda yeni kararlara yer verildi. Bölgesel önlem devreye gireceği konuşuluyor. Bu yandan 12 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu şöyle görüldü.

12 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu

Yapılan testler sonucunda 129 bin 630 kişiye test yapıldı. Bu kişilerden 7 bin 763 vaka sayısı olarak görüldü. Hasta sayısı olarak da 667 oldu. Vefat sayısı 97 kişi oldu. İyileşen kişi sayısı 8 bin 108 olarak belirlendi. Vaka sayılarında artış devam ettiği gözüküyor.

12-subat-2021-koronavirus-tablosuyla-yeni-kararlar-cikiyor.png

Toplam Koronavirüs Sayısı

Toplam koronavirüs test sayısı olarak 31 milyon 289 bin 306 yapıldı. Bu test sayısından 2 milyon 572 bin 190 kişide vaka görüldü. Toplam vefat sayısı olarak 27 bin 284 oldu. Ağır hasta sayısı 1250 olarak görülüyor. Koronavirüs den iyileşen kişi sayısı olarak 2 milyon 461 bin 204 olarak belirlendi.

Koronavirüs İçin Bölgeseler Kararlar Alınıyor!

Koronavirüs vakaların artmasıyla birlikte sokağa çıkma yasağı konuşulurken yeni bir önlem paketi çıkıyor. Bu önlem paketiyle bölgesel kararlar alınıyor. Bölgesel kararlarda vaka sayısına göre hareket edilecek. Bölgede koronavirüs sayısı fazlaysa önlemler daha da artış gösterecek. Eğer bölge de vaka sayısında azalma ve normalleşme var ise restoran, kafe gibi yerler de açılacak.

Bu işlem süresi nasıl bir altyapı yapılacak merak ediliyor. Vaka sayılarının baraj noktası da merak ediliyor. Türkiye de mutasyonlu virüs’ün de olması endişe verici olarak da görülüyor. Sürecin doğru işlenmesi gerekmektedir. Aksi halde 3.dalga gelebilir uyarısı da yapılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bununla ilgili ön açıklamaları yaptı.

Bilim kurulu üyeleri tarafından benimsenen karar doğrultusunda hangi bölgeler ne olacağı da merak ediliyor. Büyükşehirlerde bu tür gevşetmelerin olmayacağı da görülüyor. Kalabalık yerler yerine daha az yerleşim yeri olan yerlerde bu tür izinler verilebilir. İstanbul ve büyükşehirlerde yaygın yerlerde kalabalık ortam bulunması da virüs yayılımının daha fazla olması vatandaşın endişilenmesine neden oluyor.