10 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu Vaka Süreci Devam Ediyor!

10 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu Vaka Süreci Devam Ediyor!

10 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu detayları haberimizde paylaşılmıştır. Korona virüs ciddiyeti halen devam etmekte ve uyarılar yapılıyor

10 Şubat akşamı olmasıyla beraber koronavirüs vakaları açıklandı. Açıklanan tabloya göre koronavirüs tablosunda vaka süreci devam edildiği görüldü. Tablo oldukça koronavirüs açısından büyük problem oluşturuluyor. Mutasyonlu virüs olmasıyla birlikte 3.dalga olabilir mi konusu neden oluyor.

10 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu

10 Şubat Koronavirüs tablosunda bugün 135 bin 867 kişiye test yapıldı. Bu kişilerden 8 bin 642 kişide pozitif koronavirüs olarak çıktı. Bu vaka sayılardan hasta sayısı 664 olarak belirlendi. Vefat sayısı olarak 95 oldu. Koronavirüs kapılıp ve iyileşen kişi sayısı da 7 bin 903 oldu.

Toplam Koronavirüs Sayısı Tablosu

Toplam koronavirüs tablosu günden güne güncelleniyor. Türkiye de toplam 31 milyon 29 bin 363 kişiye test yapıldı. Vaka sayısı olarak da 2 milyon 556 bin 837 oldu. Toplam vefat sayısı 27 bin 93 oldu. Ağır hasta sayısı 1308 kişi oldu. Toplam iyileşen sayısı 2 milyon 445 bin 285 oldu.

Koronavirüs Neden Halen Yayılıyor?

Koronavirüs sayılarında uzun zamandan beri azalma olmuyor. Bunun nedenleri olarak vatandaşların artık kurallara uymaktan sıkıldığı gözlemleniyor. Uzun süreden beri evde kalan ve kurallara uyan kişiler uymayanları görünce dışarı çıkmak isteği oluştuğu görülüyor. Ayrıca aşı çıktığından beri rahatlık olduğu da gözlemleniyor. Hafta sonu yasaklarında azalma oluyorken hafta içi vakaların artması sebebi olarak hafta sonu beraber kalınan yerler olmasından dolayı gözüküyor.

Koronavirüs Üzerinden Nasıl Koruma Sağlanır?

Koronavirüs önlemlerini dikkate alınması bu önem arz ediyor. Bunların yanında kişinin kendi bünyesini artırmak için bağışıklık koruyucu besinler alınması gerekiyor. Uzmanlar her sabah yumurta yenmenin önemini söylemektedir. Gıda takviye ürünleri alarak bünyenizi koruyabilirsiniz. Ayrıca sosyal mesafenin olunması gerektiğini maskesiz dışarı çıkılmaması gerekmektedir. Bulunan ortamda fazla kalmamakta en büyük önlemlerden bir tanesidir. Mutasyonlu virüs olduğundan nerede olunduğu bilinmeden hareket edildiğinden bu tür önlemler sıkça akla gelmesi gerekmektedir. Toplu yerleri gezmek yerine bir yere gittiğinizi işinize halledip geri dönmeniz gerekmektedir. Geldiğinizde elinizi yıkayıp dezenfektan yaparak kendini koruyabilirsiniz. Aşının da etkisi olduğu söylenerek gönüllü aşılanma yaparak kendinizi koruyabilirsiniz.