Euro 37,98 %0,31
Dolar 34,00 %-0,16
Sterlin 45,24 %0,58
Altın 2.831 %1,04

Ramazan'da Oruç Tutarken Tok Kalmanızı Sağlayacak Yiyecekler Listelendi!

Ramazan Ayı geldi çattı ve oruç tutacaklar şimdiden neler tüketmesi gerektiğini araştırıyor. Ortaya çıkan detaylara göre Ramazan Ayı içerisinde hangi besinler ön plana çıkmaktadır? Protein ve lif ağırlıklı besinleri sizler için paylaşacağız. Ayrıca glisemik indeksine de dikkat etmelisiniz.

sahur yemekleri

Tok tutan yiyecekler, özellikle bu Ramazan'da oruç tutacaklar için büyük öneme sahip. Dolayısıyla beslenmenizi iyi yaparsanız orucunuzu da rahatlıkla tutabilirsiniz. Bunun için genel olarak protein ve lif ağırlıklı beslenmeniz gerekmektedir. Su tüketimi kadar beslenmek de oldukça önemli. Çünkü vücudun olabildiğince glisemik indeksi düşük yiyecekler ile beslenmesi gerekiyor. Böylelikle açlık oranı çok daha az olsun ve sizler rahatlıkla orucunuzu tutun. Aynı zamanda sağlık için de önemli olan besinlerden söz edeceğimizi belirtelim.

Ramazan'da Ne Tüketmeliyiz?

Ramazan'da genel olarak protein içeren besinler tavsiye edilir. Peynir, yumurta, çörek otu, tavuk ve muz bu konuda öne çıkmakta. Protein ağırlıklı olmalarının yanı sıra genel olarak tok tuttukları da bilinir. Zeytin ve domates tüketimi de tavsiye ediliyor. Yoğurt tüketimi de açlık sorununuzu çözecektir.

Glisemik İndeksi Düşük Olmalı!

Yiyeceğiniz besinlerin glisemik indeksinin düşük olması gerekiyor. Bulgur pilavı, yulaf ve bazı besin kaynakları bunun için idealdir. Özellikle de yulaf ve yoğurt karışımı hem protein hem de lif ağırlıklı olması nedeniyle tercih listenizin başında olmalı. Beslenmenize dikkat etmeniz durumunda Ramazan ayı sizin için daha kolay ve bir o kadar iyi geçecektir.

Yazar: Haberci
<