Cep Telefonu Alacaklara Üzücü Haber Geldi. Cep Telefonu ÖTV Oranı Değişti! Haliyle Fiyatlar Tavan Yapacak!

Cep Telefonu Alacaklara Üzücü Haber Geldi. Cep Telefonu ÖTV Oranı Değişti! Haliyle Fiyatlar Tavan Yapacak!

Akıllı telefon kullanıcıları bu habere çok şaşıracak. Çünkü fiyatlarda ÖTV matrah değişikliği yapıldı. Son dakika gelişmesiyle birlikte telefon fiyatları düşecek mi? İşte merak edilen gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde. Kayıt dışı telefonların oranı düşebilir.

Cep telefonundaki ÖTV matrahındaki hamle ile birlikte kapsamın değiştiği öğrenildi. Böylelikle bazı cep telefonlarının daha da indirimli satılacağı tahmin ediliyor. Vergilerdeki düzenleme neticesinde vatandaşın alım gücünün düşmesine karşın böyle bir hamle yapıldı diye tahmin ediliyor.

Cep Telefonunda ÖTV Değişti!

Yapılan düzenleme ile birlikte yüzde 25'lik ÖTV oranına tabi ÖTV matrahı 640 TL olan cep telefonlarında bu tutar 1,500 TL'ye çıkarılırken, yüzde 40'lık ÖTV oranına sahip, 640 TL'den 1.500 TL'ye kadar ÖTV matrahına sahip cep telefonlarında ise bu tutar 1.500 TL'den 3 bin TL'ye çıkarıldı. 3 bin TL'nin üzerindeki cep telefonlarında ise yüzde 50 ÖTV uygulanması kararlaştırıldı.

Kayıt Dışı Telefonlar Azalabilir

Böylelikle kayıt dışı telefondaki talebin azalması ve kayıtlı telefonların oranının artması bekleniyor. Bu hamlenin en çok kayıtlı telefonları etkileyeceği tahmin edilmekte. Dolayısıyla fiyatları düşen ürünlere talep olacak mı hep birlikte göreceğiz. Son zamanlarda dikkat çeken akıllı telefon düzenlemesi sosyal medyada gündem oldu.