İnternetten Araç Alış Satışlarına Yasak Geliyor! Artık Kimse İnternet Üzerinden İşlem Yapamıyacak!

İnternetten Araç Alış Satışlarına Yasak Geliyor! Artık Kimse İnternet Üzerinden İşlem Yapamıyacak!

Sahibinden sitesinin aldığı kararla birlikte sıfır araçları yalnızca bayiler satabilecek. Bu yeni düzenlemede ikinci el ibaresiyle birlikte 6 bin km şartı da büyük dikkat çekti. Artık sıfır araçlarda satışa ilişkin merak edilenler yanıt buluyor.

Sıfır araç satımına ilişkin getirilen kurallar dikkat çekmişti. Özellikle de al sat durumunu önlemek için 6 bin km sınırı getirilmesi ve 6 ay içerisinde satışa sunulamaması gibi detaylar büyük ses getirdi. Şimdi ise öyle bir karar alındı ki galericilerin işi iyice zorlaşacak. Sıfır otomobil alım satımlarının yalnızca bayilerin yapması bekleniyor.

Sadece Bayiler Satabilecek!

Sahibinden sitesinde sıfır araçları yalnızca bayilerin satabileceği belirtildi. Dolayısıyla otomobil alımlarına ilişkin merak edilen bu detaylar büyük ses getirecek. Normalde hem sıfır hem de ikinci el araç satışları kişi başında yapılabiliyordu. Ancak artık sıfır araçları sadece bayi satabiliyor.

6 Bin Km Şartı da Var!

Öte yandan Sahibinden sitesinin bir diğer değişikliği ise 6 bin km şartının karşılanıp karşılanmadığının beyan edilmesi. Bununla beraber aracın ikinci el olarak nitelendirileceğini belirtelim. 15 Eylül'den itibaren geçerli olacak bu değişiklik, büyük ses getirecek. Çeşitli detayları da sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bakalım bizleri ne gibi gelişmeler bekliyor olacak.