İkinci El Araç Fiyatları Yarı Yarıya Düştü! Araç Fiyatları Daha da Düşecek mi?

İkinci El Araç Fiyatları Yarı Yarıya Düştü! Araç Fiyatları Daha da Düşecek mi?

Otomobil piyasasındaki son durum şaşırtıyor. Araç alım satımıyla ilgilenenler piyasanın rahatlamasını beklemekteydi. Ancak beklentiler pişman etti. Çünkü otomobil alım satım oranlarındaki fark gözler önüne serildi. İşte bu ay ile geçtiğimiz ay arasındaki satışlarda düşüş ve çok daha fazlası haberimizde...

İkinci el araç satış pazarına ilişkin merak edilenler paylaşıldı. Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmeler ve çok daha fazlası gözler önüne seriliyor. Özellikle de sıfır otomobillerin yanı sıra ikinci el araç alım satımlarındaki düşüş şaşırttı. Çünkü ilan olarak yüklenen araçlarla birlikte ilandan kaldırılanlar kıyaslandığında aradaki fark oldukça büyüktü.

Binek Araçlara İlgi Büyük

Binek araçların çoğunun satıldığı bilgisi iletildi. Dolayısıyla bu noktada herhangi bir problemin yaşanmadığı görülüyor. Ancak ticari araçlarda ise durum içler acısı. Satış oranının %20'nin altında olduğu tahmin edilmekte. Tüm bu gelişmelerle birlikte otomobil piyasası şok etkisi yarattı.

Bayramdan Sonra Düzelir Deniyordu

Öte yandan Kurban Bayramı'ndan sonra piyasanın düzeleceğine yönelik çeşitli ifadelere yer verilmekteydi. Ancak gelinen noktada böyle bir gelişmenin yaşanmadığı görüldü. Bakalım önümüzdeki birkaç ay içerisinde otomobil piyasasından sevindirecek bir haber gelecek mi göreceğiz.