Müge Anlı'da Müslüme Bebeğin Ölümüyle İlgili Tüm Detaylar Ortaya Çıktı! Ayşe Bacak, Müge Anlı'ya Her Şeyi Anlattı!

Müge Anlı'da Müslüme Bebeğin Ölümüyle İlgili Tüm Detaylar Ortaya Çıktı! Ayşe Bacak, Müge Anlı'ya Her Şeyi Anlattı!

Müge Anlı ile Tatlı Sert'te de aranan Yörük kızı Müslüme'nin ölümü tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Müge Anlı'nın ekipleri tarafından da günlerce aranan 3 yaşındaki kızın cansız bedeni bulundu. Konu hakkında yapılan açıklamalar ise herkesi şaşkına çevirdi. İşte haberin tüm detayları...

Yörük kızı Müslüme’nin cansız bedeninin bulunmasının ardından aile fertlerinden anne Selvi, Baba Mehmet, ağabeyleri ve bazı yakınları gözaltına alındı. Bunun ardından Müslüme’nin cansız bedenini bulan çoban kadın ise Müge Anlı ekibine yaptığı açıklama herkesi şaşkına çevirdi. Küçük kız Müslüme’nin bulunduğu esnada ayakkabı, şalvar ve montunun üstünde olmadığını dile getirdi. Bu açıklamalarının ardından olayla ilgili kritik gün başladı. Tüm Türkiye Yörük kızı Müslüme’nin nasıl öldüğünü, bulunduğu bölgeyi nasıl gittiğini sorguluyor.

Müslüme Yağal’a ne oldu?

Kış mevsimini geçirmek için Karaman’dan Mersin'e gelen Yağal ailesi saat 17.00 sularında küçük kızların Müslüme’nin kayıp olduğunu anladı. Bunun ardından ekiplerden yardım isteyen aile kızlarının bulunamamasına ardından Müge Anlı ve ekibinden de yardım istemeyi ihmal etmedi. 200 kişinin katıldığı arama çalışmalarında gelen acı haber tüm Türkiye'yi derinden sarstı. Yörük kızı Müslüme’nin cansız bedenini bulan çoban kadın ise Müge Anlı'ya konuştu.

Çadırın önünde oynarken kayıplara karışan Müslüme’yi bulamayan ailesi güvenlik güçlerinden yardım istedi. Yapılan ihbarın ardından bölgeye itfaiye, jandarma, AKUT, AFAD ve sağlık ekipleri gönderildi. Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı'nın koordinesinde ki ekipler Müslüme’yi bulmak için arama çalışmalarını başlattı.

Çalışmalarda jandarma insanlı keşif uçağı ve drone kullanıldı. Müslüme’nin kaybolduğu çadırın çevresinde havadan ve karadan arama yapıldı. AFAD ve AKUT ekipleri de bölgeye sevk edilerek dik yamaçlarda arama yaptı. Dağ taş demeden arama yapan ekipler aile üyelerinin de aralarında olduğu 100 kişinin ifadesini de aldı. İfadelerde çelişkinin olup olmadığı incelenirken Mehmet Yağal’ın ‘husumetlilerimiz var’ açıklaması da değerlendirerek şüpheliler gözaltına alındı.

Ayşe Bacak, Müge Anlı’ya konuştu

Arama çalışmalarının 10. gününde ise Yörük kızı Müslüme’den acı haber geldi. Çadır kurduğu noktaya 7 kilometre uzaklıkta olan Karaağaç mevkiinde küçük Müslüme’nin cansız bedeni bulundu. Olay yerinde incelemeler yapan ekip Müslüme’nin cansız bedenini Gülnar Devlet Hastanesine gönderdi.

Yapılan işlemlerin ardından Müslime Yağal’ın cansız bedeni Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp birimine götürüldü. Olayla alakalı soruşturmaların sürmesinin ardından Baba Mehmet Yağal, ağabeyleri, anne Selvi, anneannem Müslüme Yağal ve 2 halası gözaltına alındı. Anneanne Müslüme ifadesinin alınması ile birlikte serbest bırakılırken aile bireyleri ise gece boyunca emniyet müdürlüğünde kaldı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp biriminden yapılan otopsi raporunun ardından Müslüme’nin cenazesi Gülnar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

10 gündür kendisinden haber alınamayan Müslüme Yağal, bir çoban kadın tarafından bulunduğu ortaya çıktı. Müge Anlı ve ekipleri tarafından aranan 3 yaşındaki Yörük kızı Müslüme’nin ölümü tüm Türkiye'yi derinden sarstı. Müslüme Yağal’ın cansız bedenini bulan Ayşe Bacak ise dik yamaçlar ve kayalıklardan çocuğun tek başına çıkamayacağını söyledi. Bunun ardından çoban kadın Müslüme’nin kıyafetlerinin üzerinde olmadığını ayakkabı, şalvar ve montunun ayrı yerlerde durduğunu ifade etti. Müslüme Yağal’ın ablasının Nurcan Özcan ise bir çocuğun tek başına oraya kadar gidemeyeceğini savundu. Müslüme Yağal gözyaşları içerisinde toprağa verildi.