Euro 37,93 %-0,40
Dolar 34,15 %0,17
Sterlin 45,40 %-0,24
Altın 2.873 %-0,04

Bakanlık Doğalgaz Desteği Hakkında Açıklamada Bulundu! Kimler Doğalgaz Desteğinden Yararlanabilir?

Özellikle pandemi sürecinde başlayan ve 2022 yılında da devam eden sosyal yardımlar birçok vatandaşın hem cebini rahatlattı aynı zamanda da yüzünü güldürdü. Bunun ile birlikte sosyal yardımlara yönelik araştırmalarda bulunan vatandaşlar ise bu yardımların 2023 yılında devam edip etmeyeceğini merak ederken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gerekli açıklamalarda bulundu.

doğalgaz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının öncülüğünde başlayan ve birçok vatandaşın hem yüzünü güldüren aynı zamanda da cebini rahatlatan sosyal yardımlar devam ederken alınan bilgiler neticesinde sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi.

Bunun ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu sene doğalgaz yardımının yapılacağını ifade ederken bu yardımdan kimlerin yararlanacağını da açıkladı. Doğalgaz yardımına yönelik araştırmalarda bulunan vatandaşlar ise doğalgaz yardımının başvurularının nereden yapıldığını da sorguluyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ise doğalgaz yardımına yönelik merak edilen soruları yanıtlarken aynı zamanda doğalgaz yardımı başvurularının detaylarını da vatandaşlar ile paylaştı.

Doğalgaz Yardımının Detayları Belli Oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık bu sene ekonomik olarak durumu iyi olmayan vatandaşlara devlet tarafından yardım eli uzatıldığını ifade ederken bunun ile birlikte sosyal yardımların ise 2023 yılında artarak devam edeceğini bildirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan bu açıklamanın ardından kimi vatandaşlar ise başvuru detaylarını merak ederken kime vatandaşlar ise doğalgaz yardımından kimlerin yararlanacağını araştırıyor.

Alınan bilgiler neticesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık ekonomik olarak durumu iyi olmayan vatandaşların doğalgaz yardımından yararlanabileceğine dikkat çekerek başvuruda bulunan vatandaşların detaylı bir şekilde araştırmadan geçtiğini ve araştırmanın hemen ardından ise bu vatandaşlara ulaşıldığını bildirdi.

Fakat maddi olarak durumu iyi olan kişilerin ise bu tür başvurulara başvuruda bulunmaması gerektiğine dikkat çeken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı her aileden bir kişinin başvuruda bulunmasının yeterli olduğunun da altını çizdi. Peki ama sosyal yardımlar içerisinde yer alan doğalgaz yardımının başvuruları nereden alınıyor vatandaşlar ise bu sorulara adeta cevap arar nitelikte..

Alınan bilgiler neticesinde birçok yardım gibi yine doğalgaz yardımı da e-devlet üzerinden yapılıyor. Yani başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden doğalgaz yardımından yararlanmak istediğine yönelik başvuruda bulunarak gerekli bilgileri doldurduktan hemen sonra başvurusunu tamamlayabiliyor. Yani başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın öncülüğünde başlatılan projeye ise sadece her evden bir kişinin başvuruda bulunması yeterli oluyor.

Yazar: Haberci
<