Euro 38,13 %0,24
Dolar 33,99 %-0,08
Sterlin 45,24 %-0,59
Altın 2.870 %-0,15

Sözleşmeli Personelleri Beklediği Açıklama Geldi! 600 Bin Kişi Bu Haberi Bekliyor!

Sözleşmeli personellerin kadrolu olmasıyla ilgili güncel gelişmeler ve çok daha fazlası yanıt buluyor. Bu noktada bizleri neler beklemekte? Sizlerin de merak ettiği üzere çeşitli detayları aktaracağız. 600 bin sözleşmeli kamu personelinin merak ettiği gelişmeyle ilgili bakanlıktan bir açıklama geldi mi?

1255350-iskur-personel-alimi-bursa-da-5-kurum-eleman-alacak-5e4f7188e5363.

Kamudaki sözleşmeli personellerle ilgili çeşitli adımlar atılmakta. Öyle ki güncel gelişmelere ithafen merak edilenler tek tek yanıt bulacak. Son zamanlara 600 bin kamu sözleşmeli personelleri ile ilgili bir adım atılacağı iddia ediliyordu. Basında geniş yer alan bu konuyla ilgili bazı ifadelere yer verildi. Bakan Vedat Bilgin'in açıklamaları ise kamuoyunu bilgilendirici nitelikteydi.

Sözleşmeli Personeller İçin Ne Dendi?

Bakan Vedat Bilgin'den gelen açıklamada "Sözleşmeli personel meselesi, basında yer aldı. O doğru değil, Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmedi. Hazırlığımızı yaptık, Sayın Cumhurbaşkanımızla değerlendirmeyi yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşırız." sözlerine yer verildi.

Bu Ay Sonu Açıklama Yapılacak mı?

Öte yandan Bakan Bilgin'in öncesinde yapmış olduğu "Kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz. Bu çalışmayı tahmin ediyorum ki bu ay sonunda bitireceğiz." açıklaması da gündeme geldi.

Yazar: Haberci
<