Sömestr Tatili Hakkında Resmi Açıklama Az Önce Geldi! Sömestr Tatili Uzatılacak mı?

Sömestr Tatili Hakkında Resmi Açıklama Az Önce Geldi! Sömestr Tatili Uzatılacak mı?

Hayatın her alanına etki eden koronavirüs, Omicron varyantıyla gücünü ikiye katlamış durumda. 7 Ocak Cuma günü itibarıyla 63 bin 214 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı aktarılmıştır. Yükselişe geçen vakalar, eğitimde de tedirginliği arttırdı. Öğrenci ve velilerin bazıları tatilin uzatılmasını isterken bazıları yüzyüze eğitimin yerini hiçbir şeyin tutamayacağını belirttiler.

Bazı veliler, 21 Ocak – 7 Şubat tarihlerini kapsayan sömestr tatilinin öne çekilmesini talep etmişti. 70 bin sınırına dayanan vakalara karşı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’ndan da tatili erken bir tarihe alma önerisi gelmişti. Peki, son yaşanan gelişmeler nelerdir?

Ülkeler Karantina Uygulamalarını Gözden Geçiriyor!

Pek çok ülke, yükselen Omicron krizine karşı alınan tedbirleri gözden geçirmeye başladı. Varyantın etkilerini yorumlayan uzmanlar, Ocak ayında vakaların 100 bin seviyelerine gelebileceğini söylüyorlar. Hal böyle olunca tedirgin olan milyonlarca insan, gözlerini okullara çevirdi. Bazı üniversiteler, eğitim programını tümden uzaktan yürütme kararı aldı. MEB kademesindeki okullarda ne olacağı ise şu an için merak konusu.

Bakan Mahmut Özer Açıklamalarda Bulundu!

Bakan Mahmut Özer, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu tarafından gelen tatil önerisine karşı açıklamalarda bulundu. Özer, ‘’Birileri tatil bekliyorsa üzgünüm, gelişmeler derslerin yüz yüze yürütülebileceğini gösteriyor. Ayrıca veriler, tatili bir hafta öne çekmemiz gerektiğini de göstermiyor. Bu nedenle şu an için tatili uzatmak veya bir hafta öne çekmek gibi planlarımız yok.’’ açıklamasında bulunarak tatil tartışmalarına son noktayı koydu.