Milyonların Beklediği Vergi Cezalarına Yeni Düzenleme Geldi! Resmi Gazetede Yayınlandı!

Milyonların Beklediği Vergi Cezalarına Yeni Düzenleme Geldi! Resmi Gazetede Yayınlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre vergi cezalarında uzlaşma değişikliğine gidildi. Limitin değişmesiyle birlikte 5 bin TL üstünde bazı vergi cezalarında da uzlaşma seçeneği eklendi. Peki ya bu değişiklikle birlikte ne amaçlanıyor?

Vergi cezalarıyla ilgili düzenlemeye dair bilgi verildi. Öyle ki düzenlemeye ilişkin 5 bin TL'yi geçen vergi cezaları tabi tutulacak. Uzlaşma konusu olabilecek cezaların limitlerinin artırılıp artırılmadığı soruluyor. 2022 yılı için 6800 TL'ye kadar vergi cezalarında, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının uzlaşma konusu olabileceği belirtildi. Böylelikle vergi ceza ödemelerine dair çeşitli güncellemelerin yapılması öngörülüyor.

Yönetmelik Resmi Gazete'de!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB), Uzlaşma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlandı. Böylelikle resmi olarak kayıtlara geçti. Bundan sonraki süreçte vergi cezalarındaki tutar ile birlikte uzlaşma konusu tekrardan masaya yatırılacak. Uzlaşma ile birlikte vatandaşların yapacakları ödemede çeşitli düzenlemeler gerçekleşiyor.

Uzlaşma Yapılabilecek

Vergi cezalarında uzlaşmaya varılabilecek şartların artırılması vatandaş açısından iyi oldu. Böylelikle ödeme konusunda kendilerine bir avantaj sunulabiliyor. Bir şekilde vatandaşın vergi cezalarını ödemesi için gerekli zeminin hazırlanacağı belirtilmekte.