KYK ve İcra Borçları Alınan Yeni Kararla Siliniyor! Hangi İcra Borçları Silinecek?

KYK ve İcra Borçları Alınan Yeni Kararla Siliniyor! Hangi İcra Borçları Silinecek?

KYK ve icra borçlarıyla ilgili merak edilenler açıklanıyor. Öte yandan hükümetin adımları ile Meclis'teki çalışmalar gözler önüne serilecek. Bu çalışmalara dair neler biliyoruz? Yakın zaman sonra çeşitli borçların silineceği ve tasfiye edileceği vurgulanıyor.

Meclis'in gündemi oldukça yoğun geçecek. KYK ve icra borçlarına ilişkin merak edilenler yanıt buluyor. Öğrencilerle birlikte icra borcu olan vatandaşları yakından ilgilendiren gelişmeleri aktaracağız. Borçların genel olarak hem faizinin hem de genel tutarın silinmesine yönelik adımlar atılacağı vurgulandı. Hükümetin bu konuda önemli çalışmalara imza atacağını belirtelim.

İcra Borçları Silinecek mi?

İcra borçları, türlerine göre değişkenlik göstermekle birlikte silinebilecek. Dolayısıyla 2 bin Tl altındaki doğalgaz, elektrik ve telefon faturalarındaki icralık borçlar tasfiye edilecek. Bu gelişme ile birlikte çeşitli icra borçları hakkında da yeni adımların atılacağı belirtiliyor. Öte yandan Kur Korumalı Mevduat sistemi de bir yıl uzatılıyor. Bu gelişme ile birlikte merak edilenler tek tek yanıt bulacak.

KYK Borçlarına El Atılacak

Öte yandan KYK borçları ile ilgili de bir düzenlemenin gelmesi planlanıyor. Dolayısıyla öğrencilerin veya geçmişte öğrenci olanların borçlarında silme meydana gelebilir. Faizler ile ilgili KYK kredisi hamlesi geçtiğimiz aylarda gelmişti.