Hekimler Greve Gidiyor! Peki Hangi Bölümler Greve Dahil Değil!

Hekimler Greve Gidiyor! Peki Hangi Bölümler Greve Dahil Değil!

17 Mayıs yani bugün hekimler grev mi yapmakta? Pek çok kişinin yakından takip ettiği Hekimsen grev çağrısı yanıt buldu. Hekimlerin grev yaptığı belirtiliyor. Peki Mayıs ayında toplamda kaç gün grev yapılacak? Grevin ne zaman sona ereceği merak edildi. Doktorların tepkisi dinmek bilmiyor.

Bugün itibarıyla hekimlerin grev yapıp yapmayacağı merak edilir. Hükümetten beklentilerinin yerine getirilmediğini belirten Hekimsen, yaptığı açıklama ile Mayıs ayında greve gideceklerini duyurmuşlardı. Meslektaşlarıyla birlikte toplu olarak greve katılacakları belirtildi. Peki ya güncel gelişmelere göre hekimler ne zaman greve katılacak? Toplamda 6 gün sürecek greve ilişkin merak edilenler yanıt buluyor.

Grevle İlgili Neler Biliyoruz?

Hekimsen'in açıklaması doğrultusunda 5-6, 17-18 ve 26-27 Mayıs tarihlerinde hekimler greve gidecek. Belirli bölümler haricinde hekimlerin grevde olacağını biliyoruz. Acil durumlar için pek çok doktor görev başında olacak. Ancak diğer bölümlere gerekmedikçe gidilmemesi tavsiye ediliyor.

Hangi Bölümler Açık Olacak?

Doktorların tümü mü grev yapacak sorusu çok sık sorulmaya başlandı. Elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda hastaların hangi durumlarda tedavi görebileceği detayına değinildi. Acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları ve yoğun bakımlardaki hastaların tedavilerinde bir duraksama olmayacak.