Euro 38,03 %0,03
Dolar 34,05 %0,19
Sterlin 45,25 %0,04
Altın 2.833 %0,16

EYT'den Emekli Olanlar En Düşük Ne Kadar Maaş Alacak Belli Oldu!

EYT'li ve hali hazırda emekli olan vatandaşlarla ilgili nasıl bir karar verilecek? Bir yandan yüzde kaç zam yapılacağı sorulurken diğer yandan EYT'lilerin ne zaman maaş alacağı araştırılıyor. Dolayısıyla güncel detaylar ışığında bizleri nelerin beklediği de yanıt bulacağa benziyor.

Para Logo

Aralık ayının yaklaşmasıyla birlikte EYT'liler için yapılacak düzenleme ve emekli maaşındaki son durum tekrardan gözden geçiriliyor. Hükümetin bu konudaki çalışması son zamanlarda takip edilmekte. Peki ya güncel gelişmeler ışığında neler biliyoruz? Emekli maaşı için ne kadarlık bir zam yapılacak? EYT düzenlemesi Meclis'ten ne zaman geçecek? Detaylarıyla birlikte merak edilenleri aktarıyoruz.

Emekli Maaşı Asgari Ücrete Sabitlenebilir

En düşük emekli maaşının asgari ücrete sabitlenip sabitlenmeyeceği soruluyor. Bu noktada hem enflasyon verileri etkili olacak hem de hükümetin alacağı kararla birlikte çeşitli detaylara yer verilecek. Şimdilik büyük bekleyiş sürüyor. 3500 TL'den kaç TL'ye çıkacağı konusunda henüz bir veri paylaşılmış değil.

EYT'liler Şubat'ı Bekliyor

EYT'li vatandaşların Şubat ayını beklediği ve Ocak'tan sonraki süreç içerisinde ilk maaşlarını alacakları belirtiliyor. Henüz resmi açıklama olmadığı için de bu noktada büyük bekleyişin etkili olduğunu belirtelim. Son detaylar yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bakalım emekliler ve EYT'liler beklediği kadar ödeme alabilecek mi?

Yazar: Haberci
<