EYT'de Gözden Kaçan Detay Herkesi Heyecanlandırdı! Anneler Erken Emekli Olabilir!

EYT'de Gözden Kaçan Detay Herkesi Heyecanlandırdı! Anneler Erken Emekli Olabilir!

EYT'liler yeni düzenlemeyi beklerken çalışan kadınlar için önemli fırsatlar sunuluyor. Yıllar öncesinden emekli olmak bu sistem ile mümkün hale gelmekte. Peki ya SGK'nın emeklilik için sunduğu fırsat hakkında neler biliyoruz? Çalışan kadınlar için doğum borçlanmasının önemi büyük.

EYT'de pek çok kişinin beklemeye devam ettiği görülüyor. Meclis'ten gelecek haber doğrultusunda neler olacağı merak edilmekte. Öte yandan bazı kadın çalışanların yıllar öncesinden emekli olabileceğini belirtelim. Peki ya bu noktada başka neler biliyoruz? Kimler erken emekli olmanın tadını çıkarabilecek? Detaylarıyla birlikte merak edilenleri paylaşacağız.

Emeklilikte Yaş Fırsatı!

Kadın çalışanların emeklilikte borçlanma fırsatı ile birlikte yıllar öncesinden emekli olabileceği vurgulanıyor. Bu noktada yapılan açıklamada "Normalde doğum borçlanması yapacak kadınların daha önce sigortalı olarak çalışması gerekiyor ama ilk defa stajerlik ve çıraklık kadın doğum borçlanmasında başlangıç sayılıyor. Yani borçlanmak için bir başlangıç sayılıyor. Dolayısıyla siz 1999-2000 yılında doğum yapmışsanız ve daha sonra sigorta girişiniz yapılmışsa, borçlandığı süre kadar geriye geleceği için, askerlik gibi bu doğum borçlanması da sizin başlangıcınız geriye çekeceği için, çok az olsa bu durumda olan kadın sigortalılar da bundan yararlanacak." ifadesine yer verildi.

EYT Düzenlemesi Sürüyor

Henüz EYT ile ilgili çalışmalar tamamlanmış değil. Ancak bu noktada yalnızca EYT düzenlemesi değil aynı zamanda çeşitli erken emeklilik fırsatları da gözler önüne serilecek.