EYT ile Birlikte Tüm Emeklilik Sistemine Yeni Düzenleme Geliyor! Emekli Olacaklar ve Emekliler Dikkat!

EYT ile Birlikte Tüm Emeklilik Sistemine Yeni Düzenleme Geliyor! Emekli Olacaklar ve Emekliler Dikkat!

EYT düzenlemesi ile beraber prim gün yaş farkının ortadan kalkması bekleniyor. Bakanlıktan gelen açıklama herkesi şaşırttı. Öyle ki neler yaşandığına değineceğiz. EYT'deki son durum ve EYT yasası ile ilgili bilinmeyenler de büyük ses getirecek. Güncel detaylar haberimizde yer almak üzere.

EYT ile birlikte çeşitli detaylara yer verildi. Prim gün farkının ortadan kalkıp kalkmayacağı soruluyordu. Dolayısıyla bakanlıktan konuyla ilgili nasıl bir açıklama gelecek buna değineceğiz. Öte yandan gelinen noktada bizleri neler beklemekte? Güncel detaylar tek tek yanıt bulacağa benziyor.

Prim Gün Farkında Son Durum!

Bakan Vedat Bilgin'den gelen açıklama gözler önüne serildi. "Esnafın bazı sorunları mevzuatla ilgili sorunlar. Prim gün sayısındaki farklılık ciddi bir sorun. Bunu eşitlememiz lazım. Bunu eşitleyecek bir düzenlemeyi yapacağımızı size söyleyeyim. Burada emekliliği hak etme şartlarını standardize etmemiz lazım. Bu hem farklı mesleklerde çalışan insanlar arasında adaletsizlik duygusunun oluşmasını ortadan kaldırır hem de devletle toplum arasındaki güven duygusunu güçlendirir" ifadesine yer verdi.

EYT Düzenlemesi Etkili Olacak

Öte yandan EYT düzenlemesinin etkili olacağı belirtildi. Güncel gelişmeler ışığında bizleri nelerin beklediği de yanıtlanacak. Şimdilik büyük bekleyişin sürdüğünü belirtelim. Bakalım emeklilikte prim gün yaş farkının ortadan kalkması mümkün hale gelecek mi göreceğiz.