EYT Çıkmadan Genç Yaşta Erken Emekli Olabilirsiniz! 44 Yaşında Emekli Olmanın Yeni Formülü Ortaya Çıktı..

EYT Çıkmadan Genç Yaşta Erken Emekli Olabilirsiniz! 44 Yaşında Emekli Olmanın Yeni Formülü Ortaya Çıktı..

EYT'lilerin yakından takip ettiği detaylar paylaşıldı. 44 yaşında emekli olmak istiyorsanız bu şartları karşılamanız gerekiyor. Peki ya sigorta kayıt tarihiniz hakkında ne biliyorsunuz? İşte erkek ve kadınların yıllar öncesinden emekli olarak maaş alabilmeleri için ortaya sunulan şartlar...

Erken emeklilikte pek çok kişinin merak ettiği detaylar paylaşıldı. Son zamanlarda EYT ile ilgili çok fazla soru soruluyor. Öyle ki sizler de erken emekli olarak maaş almak istiyorsanız bu adımları uygulamalısınız. Ayrıca bazı şartların karşılanması durumunda SGK ile erken emekliliğin önü açılacak.

Erken Emeklilik Şartı Nedir?

44 yaşında emekli olmak için 9 Eylül 1999 tarihi öncesine sigorta kaydınızı yaptırmanız gerektirmekte. Dolayısıyla bu şartın karşılanması durumunda sigorta priminizi eksiksiz şekilde yatırmalısınız. Zaman kaybetmeyen ve SGK primlerini eksiksiz yatıran kişilerin erkenden emekli olabileceği belirtiliyor.

Sigorta Kayıt Tarihi Önemli!

Buradaki en önemli noktanın sigorta kayıt tarihi olduğunu unutmamalısınız. Bu sayede sizler de 44 yaşında emekli olarak yıllarca EYT beklemek durumunda kalmayacaksınız. Emekliliğe dair detaylar ve çok daha fazlasına haberimizde yer vermeye devam ediyoruz. Erkek ve kadınlarda emeklilik yaşının değiştiği detayını da unutmayın.