Çalışma Günleri ve Saatleri Değişiyor! Peki Bu Sistem Türkiye'de Ne Zaman Aktif Olacak?

Çalışma Günleri ve Saatleri Değişiyor! Peki Bu Sistem Türkiye'de Ne Zaman Aktif Olacak?

İngiltere'de şirketlerin haftada sadece 4 gün çalışması ve 3 gün de izin yapması ile birlikte verimlilik daha da arttı. Çalışanların işe daha fazla adapte olabildiği ortaya çıktı. Bu gelişme sonrasında pek çok şirket, bu modeli devam ettirme konusunda hemfikir olduklarını ilettiler. Peki Türkiye'de ne zaman uygulanacak?

Haftada 4 günlük çalışma ile şirketlerin elde edeceği verim kıyaslandı. Bu gelişme ile birlikte İngiltere'de pek çok şirket olumlu görüş bildirdi. Yüksek bir verim sağlandığı belirtiliyor. Bu gelişme ile birlikte şirketlerin neredeyse %49'u sistemden oldukça memnun kaldı. Ezici çoğunluğu ise daha pratik hale geldiğini vurgulamakta. Dolayısıyla şirketler artık haftada dört gün çalışma modeline yavaş yavaş adapte olabilir.

70 Şirket Üzerinde Denendi

İngiltere'de 70 şirket üzerinde yapılan araştırma dikkat çekti. Bu haberle birlikte pek çok şirketin dikkati çekildi. Dolayısıyla yakın zaman sonra diğer şirketlerin de bu düzenlemeye katılıp katılmayacakları merak ediliyor.

Türkiye'de de Denenecek mi?

Mesai saatlerinin düştüğü ancak ödemelerin düşmediği bu sistemin Türkiye'de denenmesi pek mümkün gözükmüyor. Ancak yakın zaman sonra bununla ilgili atılım yapmayı planlayan şirketler elbette ki olacaktır. Bakalım dünya gündeminde nasıl bir etki yaratacak.