Euro 38,01 %0,00
Dolar 34,06 %0,17
Sterlin 45,26 %0,04
Altın 2.833 %0,16

Bireysel Emeklilikler 17 Kat Daha Artış Gösterdi! Yatırımlarınız Katlandı!

Bireysel emeklilik sitemindeki güncel gelişmeler ve dahasına yer verildi. Dolayısıyla bu sisteme dair neler biliyoruz? BES'in totalde 17 kat büyümesi büyük ses getiriyor. Bu noktada merak edilenleri sizlerle paylaşacağız. Detaylar ise en kısa sürede yanıt bulacak.

emeklilik.

Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili güncel gelişmelere yer verildi. Öte yandan detaylarla ilgili neler biliyoruz? Son zamanlara damgasını vuran bu bilgi ile beraber BES'in son 10 yılda 17 kat büyümesiyle ilgili bazı ifadelere yer verildi. Öte yandan Bireysel Emeklilik Sistemi'ne yönelik TSB Başkanı Atilla Benli'den açıklama geldi.

17 Kat Artışa Dair Detay!

TSK Başkanı'ndan gelen açıklama doğrultusunda Atilla Benli'nin ifadeleri büyük ses getiriyor. Açıklamasında “Emeklilik döneminde gelir kaybını engellemeyi amaçlayan BES, enflasyonun üzerinde getiri imkânı sağlayarak bunun da ötesine geçmeyi başardı. Uzun vadede tasarruf ederken kazandıran önemli bir sisteme dönüştü. 2003 yılında hayata geçirilen BES, 2012 yılında yaklaşık 21 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşmıştı. Son 10 yılda bunu 17 kattan fazla artırmayı başardık.” ifadesine yer verdi.

Endekslerle Kıyaslandı

Öte yandan Benli'nin açıklamasında “BES’te uzun süre kalan mutlaka kazanıyor. 5 ve 10 yıllık dönemlere bakıldığında, emeklilik yatırım fonlarının ortalama getirisi, TÜFE ve BIST-100 endeksinden daha yüksek.”  ifadesine yer vermesi de şaşırttı.

Yazar: Haberci
<