SGK'dan Kadınlara Büyük Destek! Aylık 5 Bin 150 Lira Verecek!

SGK'dan Kadınlara Büyük Destek! Aylık 5 Bin 150 Lira Verecek!

Kadın istihdamına sağlanan destekle birlikte çeşitli bilgiler verildi. SGK'nın sunduğu desteğin AB'nin de desteklemesi ve Women-Up projesinden pek çok kadının yararlanması gözler önüne serildi. Peki ya kadın girişimcilere aylık kaç bin TL ödeme yapılıyor?

Kadın istihdamına destek sağlanması amacıyla SGK'nın sahip olduğu projeye ilişkin bilgi vereceğiz. Öyle ki SGK'nın yanı sıra AB destekli olması da dikkat çekti. Pek çok kişinin yakından ilgilendiği Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'ne dair bilinmeyenleri aktaracağız. Kayıt dışı istihdamın engellenmesi amacıyla da projenin büyük önemi bulunuyor. Güncel detaylarla birlikte merak edilenler ortaya çıkacak.

Kadın Girişimciye Destek Veriliyor!

Women-Up projesi ile birlikte kadın girişimciye destek verilmekte. Şimdiye kadar 4 bin kadının bu destekten faydalandığı ortaya çıktı. Girişimci kadınlara aylık 5150 TL'lik ödeme yapılmakta. Dolayısıyla bu gelişmeler gözler önüne bulundurulduğunda başvuru sağlayanlar için önemli bir avantaj anlamına geliyor.

Kadın Çalışanlar Projeden Faydalandı

Kadın girişimcilerdeki işverenler ve işletmelerde çalışan kadınlar bu projeden yararlanıyor. Proje için ayırılan bütçenin oldukça fazla olduğu belirtilmekte. 29,5 milyon euroluk bütçe ile kadınlara sağlanan desteklerin daha da artacağı ifade edilmekte.