EYT ile Birlikte Yeni Torba Yasasıda Geliyor! Torba Yasasında Neler Olacak?

EYT ile Birlikte Yeni Torba Yasasıda Geliyor! Torba Yasasında Neler Olacak?

Yeni torba yasa sonrasında EYT'nin yanı sıra yüz binlerce kişinin kadro ile ilgili sıkıntıları giderileceği belirtildi. Peki torba yasaya hangi durumlar ve gruplar dahil? Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmeler ve dahası haberimizde yerini alıyor. İşte torba yasa ile ilgili bilinmeyenler...

EYT ile birlikte yeni torba yasanın TBMM'de gündeme geleceği belirtiliyor. Bu gelişme ışığında yaşanacaklar ve çok daha fazlası konuşulacak. Peki ya güncel gelişmelere göre son durum nedir? Merak edilenleri sizlerle paylaşacağız. Torba yasa hakkında ne biliyoruz? Yüz binleri ilgilendiren değişiklikler yer alacak.

Torba Yasada Neler Yer Alacak?

Torba yasada bizleri nelerin beklediği belli oldu. Aşağıda yer alan grupların bundan etkileneceği belirtiliyor. Dolayısıyla güncel gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde olacak. İşte etkilenmesi beklenen durumlar:

  • Torba yasada özellikle 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen yaklaşık 700 bin sürekli işçinin yer değiştirme,
  • Eş durumundan değişiklik, emeklilik gibi sorunları,
  • Kadroya geçemeyen ve sayıları 42 bini bulan ve çoğunluğu şofor kadrosundaki personelin kadro konusu,
  • Belediye şirketlerindeki taşerondan kadroya geçen personelin sorunlarının yer alması bekleniyor.

Ekim Ayında Gelebilir

TBMM'den Ekim ayında geçmesi beklenen torba yasa için büyük bekleyiş sürüyor. Bakalım nasıl bir gelişme yaşanacak yakında hep birlikte göreceğiz. Şimdilik çalışmaların başlamadığı vurgulanıyor.