EYT Detaylar Peş Peşe Gelmeye Başladı! EYT'den Bağkurlular Nasıl Emekli Olacak?

EYT Detaylar Peş Peşe Gelmeye Başladı! EYT'den Bağkurlular Nasıl Emekli Olacak?

EYT'de Bağ-Kurlular için nasıl bir emeklilik senaryosu ortaya atıldı? Pek çok kişinin detayları merak ettiği biliniyor. Dolayısıyla bu konu hakkında yapılan açıklamalar da dikkat çekti. Sigorta primleri ile ilgili ortaya çıkan detay ise sevindirdi. İşte güncel gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde...

EYT ile ilgili hazırlıklar sürerken pek çok kişinin merak ettiği detaylar gözler önüne serildi. Öyle ki yakın zamanda EYT'ye dair önemli detaylar ortaya çıkacak. Peki ya Bağ-Kurlu vatandaşlar nasıl bir gelişme ile karşılaşacaklar? Gelinen noktada çeşitli ifadelere yer verildi. Sigorta primlerinin fazlasıyla etkili olacağı belirtiliyor.

EYT'li Bağ-Kurlular Dikkat

EYT'li Bağ-Kurluların sahip olacağı avantaj hakkında çeşitli ifadelere yer veriliyor. Özellikle de yapılan açıklamalardan biri dikkat çekti. SGK Baş Müfettişi'nin yapmış olduğu açıklamada 'Bildiğiniz üzere EYT'li sayılmak için temel koşul 8 Eylül 1999 tarihi. Yani 8 Eylül 1999 ve öncesinde hizmetleriniz geriye gidiyorsa siz EYT kapsamında bulunmaktasınız. Peki EYT kapsamında bulunmakla birlikte diyelim ki tüm EYT'lilerin savunduğu formülsüz çözüm olan önceki Bağ-Kur kanunu kapsamında emeklilik ise bu durumda iki emeklilik şartı var. Birinde yaş var diğerinde yaş yok. Yani normal bir BAğ-Kur emekliliğiyle emekli olmak istiyorum eski EYT mağduriyetine yol açan 4447 yasa silindi diyelim ve eski şartlar getirildiği takdirde normal emeklilikle BağKurluların emekli olması için kadınların en az 20 yıl hizmetinin bulunması, erkeklerin ise 25 yıl hizmetinin bulunması halinde EYT yasasından faydalanabilecek. Peki ikinci koşul nedir? İkinci koşul kadınlarda 50 yaş şartı, erkeklerde 55 yaş şartı var ve sadece 15 yıllık Bağkur hizmeti aranmaktadır.'  ifadesine yer verildi.

Sigorta Prim Şartı Aranacak!

Sigorta prim şartının esas alınacağı, kadınlarda 7200 ve erkeklerde 9000 prim gününe dikkat edileceği belirtiliyor.