Mendırman Celaleddin Uluslararası Dizi Projesi Türkiye'ye Geliyor

Mendırman Celaleddin Uluslararası Dizi Projesi Türkiye'ye Geliyor

Mendırman Celaleddin yurtdışında yayınlanmasıyla birlikte Türkiye'de gösterim yapacak. Dizi detayları haberimizde paylaşıldı.

Kuruluş Osman ve Diriliş Ertuğrul dizinin yapımcılığını üstlenen Mehmet Bozdağ, yen bir ilke imza atarak öncü bir şekilde ilerliyor. Uluslararası yapım adını yazdırarak yapımcılığı üstleniyor. Türk- Özbek yapımıyla birlikte Mendırman Celaleddin dizisini çıkarıyor. Mendırman Celaleddin Türkçe ismi olarak Ben Celaleddinim anlamına geliyor. İlk gösterim olarak Özbekistan da gösterilecek yapımda 14 Şubatta Milly TV yayınlandı. Dizinin ileriki zamanlarda Türkiye’ye gelerek gösterime de sunulacak. Kuruluş Osman birlikte Ben Celaleddinim dizisi de ekranları izleyicileri kilitleyecek.

Ben Celaleddinim Dizisi Hikayesi

Dizinin hikayesi olarak Cengiz Han’ın orduları mağlup eden ve Moğol ordularının yenilemeyeceği efsanesini yok eden devlet adamı ve gerçek kahraman olarak gösterilecek Celalettin Harzemşah olarak yer alacak. Türk dizi sektöründe iddialı giriş yapılarak hacmi geniş bir şekilde hareket edilmiş durumda.

Dizi yapım kadrosunda yapım ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ üstlenirken, genel yönetmenliği Metin Günay tarafından yönetmenlik koltuğunu Nurgissa Almurat, sanat yönetmenliğini ise İran Azarbeycan’dan gelen Reza Himmeti ve görüntü yönetmenliği görevini de Efe Kubilay üstleniyor.

Ben Celaleddinim Oyuncuları

Türk Özbek yapımı olmasıyla birlikte kadroda Özbek ve Türk oyuncuları yapılarak hareket edilmiş. Kendinden söz ettirecek yapımda başrol olarak Emre Kıvılcım yer alıyor. Özbekistanlı Yalduz Radjova, Rayxoun Ulesanova, Rano Shodiyeva, Tohir Saidov, Saide Rametova, Gülenay Kalkan Ünlüoğlu yer alıyor. Dizinin kadrosunda yer alan Türk ünlüler olarak da şu şekilde sıralanıyor. Cemal Hünal, Ferhat Yılmaz, Sezgin Erdemir, Kaan Yalçın isimler yer almasıyla birlikte yapımı şimdiden merak konusu oldu.

Ben Celaleddinim Yorumları

Fragmanların yayınlamasıyla birlikte çoğu izleyici yapımı beğendi. Yapılan eski tarih yapımların da ilerlemesi izleyenler tarafından rahatlıkla fark ediliyor. Edinilen tecrübeler doğrultusunda yeni yapımlar da etkisi görülüyor. Türkiye de gösterimde hangi kanal da olacağı da şu an da belirtilmedi. İlerleyen zamanlar daha net bilgiler gelecek. Yapım için nasıl dublaj konumu olacağı da merak ediliyor. İzleyenlerin destek mesajları oldukça fazla olarak görülüyor. Uluslararası yapılan dizi tüm dünya için örnek yapım olarak örnek olarak görülüyor. Mehmet Bozdağ kendinden tekrardan adından bahsederek hareket ediyor başarılarına başarı katarak ismini yazdırmaya devam ediyor.