Apple iPhone Fiyatı İki Katına Çıktı! iPhone Türkiye Fiyatını Güncelledi..

Apple iPhone Fiyatı İki Katına Çıktı! iPhone Türkiye Fiyatını Güncelledi..

Apple'dan gelen iPhone kararı şok etkisi yarattı. iPhone ürünlerine yeni zam yolda. Peki en ucuz iPhone telefonu kaç TL olacak? Ülkemizde telefon fiyatları artık ateş pahasına satılır hale geldi. İşte Apple'ın zam kararının arkasındaki nedenler ve çok daha fazlası haberimizde...

Apple, yeni bir zam için hazırlık yapıyor. Şirketin bu zammı neden yapacağı merak edildi. Hali hazırda iPhone satışları hız kesmeden devam ediyorken şirket bir anda fiyat artırımına gidecek. Çeşitli iddialar doğrultusunda neler yaşanacak göreceğiz. Özellikle de gündeme bambaşka iddialarla da geldikleri görüldü. Şirket, tam olarak neden zam kararı aldı?

Çip Krizi Apple'ı Etkiledi!

iPhone fiyatlarının çip krizinden ötürü artacağı belirtiliyor. Apple, kâr marjını dengeleyebilmek adına zam politikası izleyebilir. Üstelik bu gelişme sonrasında ülkemizde yüzde kaç zam yapılacağı merak konusu haline geldi.

iPhone 20 bin TL'yi Geçebilir

Kulislerde söylenenlere göre ortalama %10'luk bir zam gelebilir. Ancak bu %10'luk zam, bizim ülkemizde çok daha fazla etki edecektir. Nedeni ise çeşitli vergiler ve vergi dilimlerinin yükselmesiyle birlikte daha fazla vergi alınması. Dolayısıyla en ucuz iPhone telefonun 20 bin TL olması beklenebilir. Şimdilik büyük bekleyiş sürerken Apple'dan resmi bir açıklama beklendiğini de vurgulayalım.