20 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu Ciddileşmeye Başladı!

Koronavirüs tablosunda ciddileşme başladı hafta sonu yasağı günü vaka sayıları yükseldi. Durum detayları haberimizde paylaşıldı.

Koronavirüs tablosunda Cumartesi günü olmasıyla birlikte durumlar gene artışta gösteriyor. Ülkemizde korona durumu halen ciddiyetini koruyor. Vatandaşlar bu durum hakkında değişikliklerin meydana gelmesini istiyor. Tablonun paylaşılmasıyla birlikte korona durumu özetini haberimizde paylaşım olarak getirilmiştir.

20 Şubat 2021 Koronavirüs Tablosu

20 Şubat Koronavirüs tablosuyla birlikte yaşanan durumlar oldukça ciddiyetini koruyor. Test sayısı olarak 118 bin 911 kişiye yapılan koronavirüs tablosunda vaka sayısı olarak 7 bin 857 olarak belirlendi. Vefat sayısı olarak 80 olan olmasıyla birlikte hasta sayısı olarak 635 olarak belirtildi. İyileşen kişi sayısı olarak da 7 bin 710 olarak belirtildi.

Toplam Koronavirüs Sayısı

Vaka sayılarının olmasıyla birlikte veriler toplam haline getiriliyor. Verilerin toplamı olarak Türkiye de toplamda test sayısı olarak 32 milyon 217 bin 77 olarak belirtildi. Vaka sayısı olarak 2 milyon 631 bin 876 olarak devam ederken vefat sayısı olarak 27 bin 983 oldu. Ağır hasta sayısı ise 1180 olarak belirtildi. İyileşen toplam kişi sayısı olarak da 2 milyon 518 bin 758 olarak belirtildi.

Koronavrüs Durumu Ne Kadar Sürecek?

Koronavirüs durumu uzun yıllar devam edecek gözüküyor. Koronavirüs mutasyona uğramasıyla birlikte olan aşılar etkiler olmasına rağmen gene de tam çözüm hali olmuyor. Bu tür işlemler için virüsün neyden kaynaklandığını bulmak gerekiyor. Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs için geniş çaplı araştırmalarına başladı. Koronavirüsün neyden başladığını tespit ederek bu tür ilerleme yapılabilir.

Bütün bilim adamları ve sağlık adına koronavirüs çalışmalarını sürdürüyor. Ülkelerde aşı geliştirmek için yarışlara girdi. Aşıyı bulan ülkeler var ancak tam çözüm halen sağlanmadı. Bir ülke bununla ilgili tam çözüm sunarsa o zaman tüm ülkelerin yararına olacak çalışmayı da başlatacak. Koronavirüs başladığından beri bir sürü kişi hayatını kaybetti.

 Virüsün olması sebebiyle iş kaybetme olasılığı daha da oldu. Kişiler psikolojik olarak da etkilendi. Evde kalan kişiler sıkılmaya başlayarak uymayanlar yüzünden onlarda çıkmaya başlıyorlar. Bu yüzden vaka sayılarında artışlar da meydana geliyor. İlkbahar’ın gelmesiyle birlikte vaka sayılarının daha yüksek olacağı konuşuluyor. Bunun nedeni sıcakların olmasıyla birlikte kişiler kendini daha fazla dışarıya atacak gibi bu yüzden tedbirlerin daha da fazla olması gerektiğini söyleyen taraflar da bulunuyor.

Sağlık Haberleri

Doktor Mehmet Ceyhan’dan 10 İl İçin Aşı Uyarısı! En Korktuğumuz Şey Tetanoz!
Canan Karatay Kahvaltı ’da Neler Yenilmeli Açıkladı! Canan Karatay’dan Ezber Bozan Menü!
Sakın Ama Sakın Güneş Kremi Kullanmadan Dışarı Çıkmayın! İşte Nedeni...
Sinirlerinizin Geçmesine Yardımcı Olan Besinler! Artık Öfkenizi Kontrol Altına Alabileceksiniz!
Burun Kıllarını Aldırmak Beyin İltihaplanmasına Neden Olabilir ve Daha Fazlası Var!