EYT ve Staj Mağdurlarında Detaylar Açıklanıyor! EYT Hazırlığı Teknik Olarak Bitti!

EYT ve staj mağdurları hakkında merak edilenler yanıt buluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelen açıklama büyük ses getirecek. Öte yandan milyonlarca EYT'li beklediği sona kavuşmak üzere gibi duruyor. EYT düzenlemesinde son durum nedir?

EYT'de sigorta, prim ve yaş ile ilgili düzenlemeler gözler önüne serildi. Bakan Vedat Bilgin'in açıklamaları büyük ses getirecek. Milyonlarca emekli adayının yakından takip ettiği bu gelişme sonrasında nasıl bir açıklamada bulunulacağı merak edildi. Güncel detaylarla birlikte çeşitli detayları sizlerle paylaşacağız. Öte yandan EYT'deki güncel bilgileri de aktarıyoruz.

EYT'deki Son Durum Nedir?

EYT'lilerin yakından takip ettiği son duruma ilişkin Bakan Vedat Bilgin'in açıklaması gündem oldu. Teknik olarak hazırlıkların sona erdiği vurgulandı ve Meclis mesajı verildi. Açıklamasında "Çalışmamız son aşamasında, tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz" sözlerine yer verdi.

Staj Mağdurları İçin Konuştu

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelen bir diğer açıklama ise staj mağdurları idi. Emeklilik konusunda problem yaşadıkları belirtiliyordu. Açıklamada “Çok eski bir düzenleme. Bu konunun yeniden ele alınması gerekiyor. Ben bu konuda bir çalışma yaptırıyorum. Bunun sonuçları ne olur? EYT kapsamında da bunu değerlendirmek gerekir” ifadesi kullanıldı.

Ekonomi Haberleri

6250 Prim Günü Olanlarda Artık Emekli Olabilecek! 2000 - 2008 Arası Girişli Olmanız Yeterli!
150Bin TL Parası Olan Vatandaşlara Müjde! Bankaların Faiz Getirisi Tek Tek Hesaplandı!
Tavuk Etine Zam Üstüne Zam Geldi! Fiyatlar Aldı Başını Gidiyor!
İkramiye Tutarı Meclisten Onaylandı! İkramiye Tutarlarının Yatacağı Tarih Belli Oldu!
Yeni Emeklilere Zam Geliyor! Devlet Açıkladı Milli Gelir Zammı Yapılacak!