Erken Yaşta Emeklilik İçin Düğmeye Basıldı! 6 Yıl Önce Emekli Olmanın Yolları Ortaya Çıktı

Erken yaşta emekli olabilmek için ne yapılmalı? SGK'nın sunduğu fırsatlar arasında yer alan prim borçlanması ile sizler de 6 yıl öncesinden emekli olabilirsiniz. Üstelik bunu yapmak için gerekli şartlar da sıralandı. Milyonların yakından takip ettiği 2022 yılı emekliliğe dair güncel detaylar haberimizde...

Pek çok kişinin merak ettiği erken emekliliğe dair merak edilenler yanıt buluyor. Peki ya emeklilik için hangi şartların karşılanması gerekiyor? Özellikle de sigorta primiyle ilgili atılan adımlar sizi çok daha öncesinden emekli yaptırabilir. Bu noktada borçlanmanın devreye girdiğini görüyoruz.

Kadınlarda Doğum Borçlanması!

Doğum borçlanmasıyla birlikte 6 yıla kadar erken emekli olunabilmekte. Dolayısıyla sigorta primi borçlanma sistemi ile ödeniyor. Çocuk sahibi olan kadınlar, 3 çocuğa kadar toplamda 6 yıl olacak şekilde emeklilikte avantaj elde edebilir. Çocuk başına 2 yıl olmak üzere 3 çocuğa kadar sınırlı bu fırsatı değerlendirenlerin sayısı ise oldukça fazla.

Askerlik Borçlanması da Yapılıyor

Öte yandan erkeklerde ise askerlik borçlanması ön plana çıkmakta. Erkeklerin yıl bakımından kadınlara göre daha dezavantajlı olmaları da gözden kaçmadı. Yine de belirli bir süre için erken emekli olmayı hedefleyenler askerlik borçlanmasında prim ödemelerini dikkate alabilir.

Ekonomi Haberleri

6250 Prim Günü Olanlarda Artık Emekli Olabilecek! 2000 - 2008 Arası Girişli Olmanız Yeterli!
150Bin TL Parası Olan Vatandaşlara Müjde! Bankaların Faiz Getirisi Tek Tek Hesaplandı!
Tavuk Etine Zam Üstüne Zam Geldi! Fiyatlar Aldı Başını Gidiyor!
İkramiye Tutarı Meclisten Onaylandı! İkramiye Tutarlarının Yatacağı Tarih Belli Oldu!
Yeni Emeklilere Zam Geliyor! Devlet Açıkladı Milli Gelir Zammı Yapılacak!