Emeklilik Yaşını Erkene Çekebilirsiniz! Erken Emeklilik ile İlgili Flaş Gelişme..

Emekli olmak isteyen vatandaşların merak ettiği sorular yanıtlandı. Çalıştığınız meslekten prim borçlanmasına kadar emeklilik yöntemleri paylaşıldı. Üstelik 50 yaşına bastığınızda emekliliğinize kısa bir süre kalacak. Peki erken emeklilikte nelere dikkat edilmeli? SGK'dan emekli adaylarına açıklama.

Pek çok kişinin merak ettiği erken emekliliğe dair yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre erken emekli olmak için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. SGK'nın yaptığı açıklamalarda da görüldüğü üzere çalıştığınız meslek dahi emeklilik yaşınızı etkileyebilmekte. Bununla birlikte borçlanmalarla hem erkek hem de kadınlar emekli olabilecek. Emeklilik yaşının düşürülmesi hususunda öneme sahip olduğunu belirtelim. Peki hangi yöntem ile emekli olacaksınız? Kadın ve erkekte emeklilik yaşı kaçtır?

Erken Emeklilik Yöntemi Açıklandı

Borçlanma ile sigorta primlerinizi hızlı bir şekilde ödeyebilirsiniz. Böylelikle emeklilik için ihtiyaç duyulan süreden düşülecek. Prim günlerinizi tamamladıktan sonra da işlemler sona erecek. Kadınlarda doğum borçlanması erkeklerde ise askerlik borçlanması gündemde. Kadınlar her çocuk için 2 seneden olmak üzere toplamda 3 çocuk için borçlanabilir. Bu da 6 yıllık bir prim ödemesinin toplu yapılabileceği anlamına geliyor. Erkeklerde askerlik süresi ile doğru orantılı bir durum mevcut.

Mesleğe Bağlı Erken Emeklilik

Yaptığınız işe göre de yaş haddinden düşülebiliyor. Emekli olmak isteyenlerin bunu kaçırmaması gerekmekte. Ancak her meslekte bu geçerli değil. Hangi meslekler daha erken emekli olmanızı sağlayacak gelin göz atalım:

  • TSK görevlileri
  • Demir ve çelik alanlarında yer alan işçiler
  • Gazeteciler
  • İtfaiye erleri
  • Emniyet ve MİT mensubu vatandaşlar
  • Su altında çalışma hayatına devam edenler
  • Madenciler ve bazı meslek gruplarının yararlanabildiği belirtiliyor.

Ekonomi Haberleri

6250 Prim Günü Olanlarda Artık Emekli Olabilecek! 2000 - 2008 Arası Girişli Olmanız Yeterli!
150Bin TL Parası Olan Vatandaşlara Müjde! Bankaların Faiz Getirisi Tek Tek Hesaplandı!
Tavuk Etine Zam Üstüne Zam Geldi! Fiyatlar Aldı Başını Gidiyor!
İkramiye Tutarı Meclisten Onaylandı! İkramiye Tutarlarının Yatacağı Tarih Belli Oldu!
Yeni Emeklilere Zam Geliyor! Devlet Açıkladı Milli Gelir Zammı Yapılacak!