Renault Sıfır Clio Fiyatlarını Değiştirdi! Ocak Ayına Özel Dev Kampanya İle Herkesi Aklını Başından Aldı!

Renault Sıfır Clio Fiyatlarını Değiştirdi! Ocak Ayına Özel Dev Kampanya İle Herkesi Aklını Başından Aldı!

Renault Sıfır Clio Fiyatlarını Değiştirdi! Ocak Ayına Özel Dev Kampanya İle Herkesi Aklını Başından Aldı!

Sıfır otomobil fiyatlarının artmasının ardından dev markalar birer birer hareket etmeye başladı. İşte 270 bin TL'den satışa sunulan Renault Clio fiyatının detayları ve detayları...

ÖTV vergi rejiminin ardından ülkemizdeki bazı markalar 2022 yılı sonunda baz modellerinde indirimler sunarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ancak bu indirimlerin küçük çaplı olduğunu ve çok kısa sürdüğünü söylesek yalan olmaz. Çünkü 2023 yılının başında sıfır otomobiller için gözle görülür fiyat artışları tüketicileri rahatsız etmeye başlayacak.

Renault'dan dikkat çekici hareket!

Bugünlerde bazı markalar farklı kampanyalar yürütürken en dikkat çekici hamle dev otomobil markası Renault'dan geldi. Araba fiyatları saçma bir şekilde arttı diyebiliriz. Şu anda en ucuz sıfır otomobilin fiyatı 400.000 TL'ye yaklaşıyor. Türkiye'de 360 bin TL civarında fiyatlara satılan Renault modeli Joy donanım sınıfında karşımıza çıkıyor.

Bu donanım sınıfını "en boş" olarak tanımlamış olsak da durum pek öyle değil. Çünkü Renault, Asya pazarında daha birçok boş modeli uygun fiyatlarla satıyor. Küresel otomobil pazarını az çok takip edenlerin bileceği gibi, Renault'nun düşük gelirli ülkelerde satışa sunduğu çok uygun fiyatlara çeşitli modelleri var. Bu modellerde eski nesillerde kullanılan modeller, ince saç yapısı ve teknolojik olmayan donanımlar kullanılmaktadır.

Renault Clio için de böyle bir model geliştirilmesi planlanıyor. Fransa'dan sızan bilgilere göre otomobil pazarındaki suçlamalar arasında Renault'nun atmosferik motorla çalışan, daha hafif, ince sac yapılı ve radyo bile içermeyen bir Clio modeli sunacağı yer alıyor.

Bu modelde günümüz teknolojisinden pek bir iz kalmayacaktır.

Öyle ki modelin 4 penceresi de ters çevrilir. Dikiz aynaları da manuel olarak ayarlanır.

Fiyat Aralığı Ne Kadar Olacak?

Sadece yolcu hava yastığının yer alacağı modelin fiyatı, şu anda satışta olan Renault Clio modellerinden daha ucuz olacak. Sızdırılan bilgilere göre ağırlıklı olarak Asya pazarında satışa çıkacak olan bu otomobil, Türkiye'de de satışa çıkacak. İlk söylentilere göre bu Renault Clio modeli 270.000 TL ile 300.000 TL arasında satılacak.

Ancak bu iddiaların ardından markadan şu ana kadar resmi bir açıklama gelmedi. Önümüzdeki dönemlerde bir açıklama ve paylaşım olduğunda detayları sizlerle paylaşacağız.