İkinci El Otomobil Satışları Resmen Durdu! En Çok Satış Yapan Marka Model Belli Oldu!

İkinci El Otomobil Satışları Resmen Durdu! En Çok Satış Yapan Marka Model Belli Oldu!

İkinci el araç pazarında Ocak ayında yaşanan trendleri keşfedin! En çok tercih edilen markalar ve modeller hakkında bilgi almak için makalemizi okuyun. Araç alım satımında güncel veriler burada!

Ocak ayında çevrim içi platformlarda toplamda 354 bin 743 kurumsal ilan yayınlandı. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla ilan sayılarında %9'luk bir düşüş gözlendi. Ancak satış adetleri aynı döneme göre %11 artarak 181 bin 774'e yükseldi. Özellikle 2023 Aralık ayına göre %7,9'luk bir artış yaşandı.

En Popüler Markalar ve Modeller

İkinci el araç pazarında 2023 yılında en çok tercih edilen markalar belirlendi. Bu kapsamda Fiat, 24 bin 258 satış ile zirvede yer alırken, onu 20 bin 339 ile Volkswagen ve 20 bin 125 ile Renault takip etti. Sıralamada Ford 19 bin 183 adetle dördüncü, BMW 15 bin 538 adetle beşinci oldu. İlk 10 marka arasında yer alan diğer markalar ise Opel, Hyundai, Peugeot, Citroen ve Mercedes-Benz oldu.

En Çok Tercih Edilen Modeller

Binek otomobil pazarında geçen ay en çok satılan model, 151 bin 124 satış ile Fiat Egea oldu. Egea'yı sırasıyla BMW 5 Serisi, Megane, Passat, Clio, Focus, Civic, BMW 3 Serisi, Corolla ve Astra takip etti. Bu modeller toplam binek araç satışlarının %37,5'ini oluşturdu. Özellikle, 2018-2023 döneminde pazar payı %1,8 olan BMW 5 Serisi'nin geçen ayki %4,8'lik pazar payı dikkat çekiciydi.

Hafif Ticari Araçlarda Tercihler

Geçen ay hafif ticari araç pazarında en çok tercih edilen model, 30 bin 650 satış ile Fiat Doblo oldu. Onu sırasıyla Ford Transit/Tourneo Courier ve Fiat Fiorino takip etti. Diğer popüler modeller arasında ise Ford Transit, VW Cady, Ford Transit/Tourneo Connect, VW Transporter, Renault Kangoo, Citroen Berlingo ve Peugeot Partner yer aldı.

Yukarıda belirtilen veriler, ikinci el araç pazarının Ocak ayındaki önemli trendlerini ve tüketicilerin tercihlerini göstermektedir. Bu bilgiler, araç alım satımıyla ilgilenenler için değerli bir kılavuz niteliğindedir.