Araç Fiyatlarına Artık Gecelik Zam Geliyor! Bir Gece 1 Araç Bakın Ne Kadar Zam Yedi!

Araç Fiyatlarına Artık Gecelik Zam Geliyor! Bir Gece 1 Araç Bakın Ne Kadar Zam Yedi!

Otomobil fiyatlarında yeni yıla girmeye son 9 gün kala artışların ardı arkası kesilmedi! Sadece bir gecede 50 bin TL artan araçlara büyük tepki yağdı! Galericiler bile bu durumdan şikayetçi oldu! Sıfır araç almak artık lüks değil ihtiyaç haline geldi! Yeni yılda da fiyatlar yükselecek mi? Araç fiyatları neden bu kadar yükseldi? Fırsatçılar fiyatları şişirdi mi?

Yeni yıla yeni araçlar ile girmek isteyen kişiler bayilere göz gezdirdi. Bayilerde araç bulamayan kişiler soluğu galeride almışken, otomobil piyasasında yılbaşı hareketliliği yaşanmakta. Fiyatlarsa son bir ay içinde 30 bin ve 70 bin arasında artış gösterdi. Bazı araçlardaysa bir günde 50 Bin TL'lik artışlar da görüldü.

Otomobil hayali kuran kişiler 2022 senesi bitmeden soluğu galeride aldılar ancak çok değil bir ay öncesine kıyas ile fiyatları görenle şok içinde kaldı. Sıfır otomobiller yaşanan araç sıkıntısı devamlılığını sürdürürken, ikinci el otomobil satışları tekrardan hareketliliğe geçti. Sıfır otomobil almak için bayilere giden kişiler 5 ay sonrası için sıraya yazılmışken, yeni yıl öncesi ikinci el piyasasında fiyatlar bir hayli artış gösterdi.

OTOMOBİL FİYATLARINDA 30 BİN ve 70 BİN TL'LİK ARTIŞ!

Bir ay öncesine kadar fiyatlar 30 bin ile 70 bin arasında arttığını belirtmiş vatandaşların fırsatçılık yapılmasından yoğun şikayet var.

FIRSATÇILARA YOĞUN ŞİKAYET!

Kimine göre yeni yıl öncesi talebin fazla olması, kimine göre ise piyasada sıfır araç bulunmamasından dolayı fiyatlar bir hayli arttı. Ortak görüşse fiyatların fırsatçılar tarafından adeta şişirilmiş olduğu.

"BİR GECEDE 50 BİN TL ARTTI"

Yaşanmış fiyat artışlarından galericiler de şikayetçi oldu. Favorilere ekliyorum aracı 500 bin TL'yken, ertesi gün baktığımda araç fiyatı 550 bin TL olmuş" sözlerini ifade eden bir galerici artışların devam etmesinden büyük endişe yaşıyor.