3'ten Fazla Araç Satışı Yapanlara Şok Haber! Araç Satışı Sınırlamasında Cezalar Kesilecek!

3'ten Fazla Araç Satışı Yapanlara Şok Haber! Araç Satışı Sınırlamasında Cezalar Kesilecek!

Otomobil satışlarına ilişkin getirilen sınırlamalar ve verilecek cezalar dikkat çekmişti. 100 bin civarında kişi hakkında işlem sağlanacağı bilgisi iletildi. Bu nedenle belgeler ve işlemlerin Vergi Dairesi Başkanlığı'na gönderildiği belirtildi. 3'ten fazla otomobil satışı yapanlar ne kadar ceza ödeyecek?

Otomobil satış şartları ve sayısına ilişkin merak edilenler yanıt bulmuştu. Bu konuda önemli bir çalışmaya imza atılmış ve özellikle de stokçuluğun önüne geçilmesi adına bazı kararlar alınmıştı. Şimdi ise ceza kesilmesi beklenen 100 bin civarında kişinin tespit edildiği belirtiliyor. Bu noktada gelen açıklamalar ise dikkat çekti.

Belgeler Vergi Dairesi Başkanlığı'nda!

Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, açıklamasında

“Bunun bankacılık sisteminden temin ettiği bilgi ve belgelerle de destekledi. Ve bu 100 bin kişi haklarında gerekli işlemler yapılmak üzere Gelir İdaresi Başkanlığına oradan da Vergi Dairesi Başkanlığına gönderdi.” ifadesine yer verdi.

Kesilecek Cezalar Belli Oluyor

Tolu: “Elde ettikleri karların tutarına göre yüzde 15'ten yüzde 40'a kadar çıkan gelir vergisi tarifesi var. O oranda bir gelir vergisi tarhiyatı yapılacak. Gelir vergisi ve KDV tutarının toplamı üzerinden bir kat vergi ziyaı cezası kesilecek. Ayrıca bunlar mükellefiyet kaydı açtırmadıkları ve belge düzenlemedikleri için her bir belgeye yazmaları gereken tutarın yüzde 10'u tutarında özel hususluk cezası kesilecek"