Yeşim Aydın ve  Simge Barankoğlu İfadeleri Ortaya Çıktı! Fenomenler Tutuklandı!

Yeşim Aydın ve Simge Barankoğlu İfadeleri Ortaya Çıktı! Fenomenler Tutuklandı!

Sosyal medyada para ödüllerinden dolandırıcılık yapıldığı öne sürülen suç şebekesine operasyon üzerine operasyon düzenlendi. Bunun ardından sosyal medya fenomenleri arasında yer alan Simge Barankoğlu ve Yeşil Aydın'ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin tutuklandığı ortaya çıktı. Sosyal medyada binlerce takipçisi olan Simge Barankoğlu korktun mu videosu ile ün kazanmıştı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi harekete geçerek sosyal medyada para ödülünün öne sürülmesi ile birlikte dolandırıcılık yapılmasıyla düğmeye bastı. Sosyal medyada para ödülü kazanıldığı belirtilen kişiden para alarak dolandırıcılık yapıldığı öne sürülen suç şebekesine yönelik ihbar üzerine İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi harekete geçti. Polis ekipleri dolandırıcılık şebekesine teyit ederek sosyal medya üzerinden oynanan oyunda para ödülü kazandıklarını ve bu sayede vatandaştan belli miktarda vergi alarak karşılığında ödülü alabilecekleri yalanıyla kandırıldığı tespit edildi.

Barankoğlu ve Aydın tutuklandı!

10 Kasım tarihinde eş zamanlı operasyon düzenleyen polis ekipleri aralarında sosyal medya fenomeni olan Yeşim Aydın ve Simge Barankoğlu’nun da bulunduğu 18 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet güçlerinin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin arasında Yeşim Aydın ve Simge Barankoğlu da bulunuyor. Alınan bilgiler neticesinde Yeşim Aydın ve Simge Barankoğlu’nun da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklandı, 2 kişi ise serbest bırakıldı. Bunun ardından tutuklanan Simge Barankoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı.

Ünlü fenomenlerin ifadeleri ortaya çıktı!

Sosyal medya fenomeni olduğunu söyleyen Simge Barankoğlu geçimini reklam alarak sağladığını dile getirdi. Soruşturma esnasında konu alan bu eyleminde diğer reklamlar gibi olduğunu söyleyen Simge Barankoğlu müştekileri ve tarafları anladığını fakat suçlamaları katiyen kabul etmediğini sözlerine ekledi. Simge Barankoğlu dışında tutuklanan Yeşim Aydın'da geçimini sosyal medyada reklam alarak sağladığını aksetti. Bu kişilerin kendisi ile iletişime geçip reklam vermek istediklerini söyleyen Yeşim Aydın işi olduğu için böyle bir teklifi kabul ettiğini sözlerine ekledi. Eğer dolandırıcılık suçunun işlendiğini bilseydi asla kabul etmeyeceğini söyleyen Yeşim Aydın kendisine verilen isim ve soyadları sahte olduğunu emniyette öğrendiğini açıkladı. Ünlü fenomen kimseyi dolandırmak gibi bir gayesinin olmadığını, müştekilerin hiçbiri ile iletişime geçip para istemediğini savundu. Sadece reklam ücreti aldığını söyleyen Yeşim Aydın bundan dolayı üzgün olduğunu sözlerine ekledi.