RTÜK'e 110 Bin Kişi Konuşanlar Programını Şikayet Etti! RTÜK'ten Acun Medyaya Darbe Üstüne Darbe

RTÜK'e 110 Bin Kişi Konuşanlar Programını Şikayet Etti! RTÜK'ten Acun Medyaya Darbe Üstüne Darbe

RTÜK'ten gelen açıklamada EXXEN'de yayınlanan Konuşanlar için soruşturma başlatıldı. RTÜK'ün neden bunu yaptığı kısa süre sonra ortaya çıktı. Programın ceza alması muhtemel gözüküyor. Daha önce RTÜK'e defalarca şikayet edilen Konuşanlar programı nasıl bir ceza alacak? Program artık yayından kaldırılacak mı?

RTÜK, EXXEN'de yayınlanan programlar arasında olan Konuşanlar için harekete geçti. Son zamanlarda çok fazla şikayet alan programa dair bazı detaylar ortaya çıktı. RTÜK'ün neden inceleme başlattığı da sosyal medya hesabı üzerinden açıklandı. Kurumun açıklaması ile beraber RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de konuya değindi. Konuşanlar programı hakkında verilecek ceza merak ediliyor. Herhangi bir yaptırım uygulanacak mı araştırılmakta.

Ahlaka Uygun Değil!

Konuşanlar programının soruşturulmasındaki nedenin   "Ahlaka Uygun Olmayan Diyaloglar" olduğu belirtildi. Dolayısıyla program içerisinde dönen bel altı sohbetler ve küfürlü konuşmaların inceleneceği gelişmesi yaşandı. Abonelikle izlenebilen dijital içerik platformuna gelen bu inceleme herkesi şaşırttı. EXXEN'deki diğer programlarında mercek altına alınabileceği belirtiliyor.

Konuşanlar Kapatılacak mı?

Konuşanlar programının kapatılma iddiaları gündeme geldi. Ancak programla ilgili henüz net bir karar verilmedi. Çok fazla takipçisi olduğu için programı kapatmak yerine çeşitli yaptırımlar uygulanabilir. RTÜK, detaylı açıklamayı inceleme bittikten sonra yapacaktır.