Murat Dalkılıç İlk Defa Açıkladı! Şarkıcının Hayranları Şaşkınlığını Gizleyemedi

Murat Dalkılıç İlk Defa Açıkladı! Şarkıcının Hayranları Şaşkınlığını Gizleyemedi

Murat Dalkılıç, ilk başlarda basketbol odaklı bir kariyerin peşindeyken daha sonra fikrini değiştirerek müzik camiasına odaklandı. Yetenekli şarkıcı Murat Dalkılıç hayatı hakkında şoke eden detayları açıkladı. İşte tüm detaylar haberin devamında...

Çeşitli mekanlarda sahneye çıkan ünlü şarkıcı Murat Dalkılıç, Beykent Üniversitesi’nde oyunculuk eğitimi alarak birkaç sinema filmi ve dizide rol aldı.

7 Ağustos 1983 tarihinde İzmir'de dünyaya gelen Murat Dalkılıç, ilk ve orta öğretimini Kuşadası’nda tamamladı. O zamanlar basketbolcu olmayı isteyen Murat Dalkılıç, bir yandan da müzik ve resimle ilgileniyordu.

15 yaşına geldiğinde ilk müzik grubunu kurdu ve grubun solisti oldu. 17 yaşındayken profesyonel basketbolcu oldu. 1 yıl sonra basketbolu tamamen bırakıp müzik yapmaya karar verdi ve barlarda çıkarak şarkı söyledi. Dalkılıç’ın böylece kariyer yolculuğu başlamış oldu…

İŞTE İLK ALBÜMÜ… NASIL VE NE ZAMAN ÇIKARDI?

İşte ilk albümü nasıl ve ne zaman çıkardı? İlk mini albümü 2008 yılında çıktı. ‘Kasaba’ adlı albüm ile müzik dünyasına adım attı. Çıkış şarkısının klipinde ise kendisi yer aldı.

İlk stüdyo albümünü ise 2010 yılında tamamlayan Murat Dalkılıç, ‘Merhaba’ adlı albümünü 4 Haziran 2016 tarihinde satışa sundu.

Bunun dışında Volga Tamöz’ün çalışması olan Grup Hepsi ile 2011 yılında ‘Şık Şık’ şarkısında düet yaptı.

Stüdyo albümü olan ‘Bir Güzellik Yap’ şarkısını 2012 yılında çıkardı. Bunun dışında ‘Neyleyim İstanbul'u’, ‘Bir Güzellik Yap’, ‘Lüzumsuz Savaş’, ‘Bir Hayli’ adlı şarkılarının klip çekimini başlattı.

DMC ile anlaşan Murat Dalkılıç, 2014 yılında bu anlaşmasıyla üçüncü stüdyo albümünü olan daha ‘Derine’ şarkısını 24 Haziran 2014 tarihinde çıkardı.

Mayıs ayının sonunda ise ‘Bu Nasıl Aşk’ şarkısını yayınladı. 2015 yılının başında ise ‘Kördüğüm’ adlı şarkısını sadece internet üzerinden yayınlandı. 2015 yılının Ekim ayında ise televizyonlarda yayınlandı.