QNB Finansbank: 120 Milyon Dolarlık Destek Paketi ile Deprem Bölgesine Yeniden Canlılık

QNB Finansbank: 120 Milyon Dolarlık Destek Paketi ile Deprem Bölgesine Yeniden Canlılık

Bu iş birliği ve finansman anlaşması, QNB Finansbank'ın deprem bölgesindeki toparlanma sürecine olan katkısını güçlendiriyor. Türkiye'nin ve bölgedeki işletmelerin uzun vadeli başarısı için atılan bu adım, ekonomik canlılık ve toparlanmanın önemli bir temsilcisidir.

QNB Finansbank, Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Fransız Kalkınma Ajansı'nın alt kuruluşu olan Proparco ve EFSE (European Fund for Southeast Europe) ile iş birliği yaparak, 2023 Şubat ayındaki depremden etkilenen illerdeki bireylerin ve KOBİ ölçeğindeki firmaların finansman ihtiyaçlarını karşılamak üzere toplam 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

2023/06/05/para12.jpg

Güçlü Bir Destek Paketi

Bu kapsamlı finansman paketi, IFC'nin 60 milyon dolarlık, Proparco'nun 35 milyon euroluk ve EFSE'nin 10 milyon euroluk katkılarıyla şekillendi.

QNB Finansbank'ın Kararlılığı

QNB Finansbank, Temmuz 2023'te duyurduğu ilk deprem bölgesi yardım finansmanının ardından, bu sefer 110 milyon dolarlık destekle ikinci kez deprem bölgesine destek veriyor.

2023/06/05/para19.jpg

Genel Müdürden Açıklama

QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, yeni finansman anlaşmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, IFC, Proparco ve EFSE ile imzalanan bu anlaşma sayesinde deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi bireyler ve işletmelere fon sağlanacağını belirtti. Tan, "IFC, Türkiye'ye deprem bölgesindeki işletmelerin toparlanması için 600 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Bu anlaşma ile elde ettiğimiz fon, deprem bölgesindeki işletmelere destek olmak için kullanılacak. Bu destek paketi sadece kısa vadeli ihtiyaçları karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda bölgenin uzun vadeli sürdürülebilir toparlanması ve dayanıklılığı için de kritik bir adım olacak. Dünya Bankası Grubu'nun koordineli çabalarının bir sonucu olarak sağlanan bu finansman ile bölgedeki ihtiyaçları karşılamaya devam edeceğiz" dedi.