O Sevilen Petrol Şirketi İflas Etti! Artık O Petrol Logosunu Göremeyeceğiz

O Sevilen Petrol Şirketi İflas Etti! Artık O Petrol Logosunu Göremeyeceğiz

Türkiye'de faaliyet gösteren Shell, Doğu Almanya'daki PCK Schwedt petrol rafinerisindeki yüzde 37,5’lik hissesini İngiliz Prax Group'a satma kararı aldı. Anlaşma, finansal koşulların ardından 2024'ün ilk yarısında tamamlanacak. Bu stratejik değişim, Shell'in küresel pazardaki rekabet gücünü güçlendirme hedefine yönelik bir adımı temsil ediyor.

Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmanın, özellikle akaryakıt sektöründe büyük etkileri oldu. Hollanda merkezli küresel dev Shell, 75 yıldır faaliyet gösterdiği Pakistan'dan çekilme kararı almıştı.

2023/06/05/benzin-001.jpg

Shell'in Türkiye'deki Değişimi

Bu küresel değişim dalgası, Türkiye'deki akaryakıt devlerini de etkiledi. Geçtiğimiz ay yapılan bir anlaşma ile 111 yıldır Türkiye pazarında faaliyet gösteren BP, haklarını Petrol Ofisi'ne satma kararı aldı. Bu gelişmeler, Shell'in Doğu Almanya'daki işletmesi PCK Schwedt'ten gelen yeni bir satış haberine neden oldu.

Shell'in PCK Schwedt İşletmesindeki Değişim

Alınan bilgilere göre, Shell'in enerji şirketi, Doğu Almanya'da bulunan PCK Schwedt petrol rafinerisindeki yüzde 37,5’lik hissesini İngiliz Prax Group'a satma kararı aldı. Shell Almanya tarafından yapılan açıklamaya göre, "Shell Deutschland GmbH (Shell), PCK Raffinerie GmbH'deki (PCK) yüzde 37,5 hissesini satmak üzere Prax Group ile anlaşmaya vardı."

2023/06/24/benzinn.jpg

Satış İşleminin Detayları

Satış işleminin finansal koşulları açıklanmamış olup, gerekli izinler alındıktan sonra 2024'ün ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. Shell'in bu stratejik değişiklikleri, küresel pazardaki dinamiklere uyum sağlama ve rekabet avantajını sürdürme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.