Meteoroloji Uzmanlarından Açıklama Az Önce Geldi: Yılbaşında Kar Beklentileri Yalan Oldu!

Meteoroloji Uzmanlarından Açıklama Az Önce Geldi: Yılbaşında Kar Beklentileri Yalan Oldu!

İstanbul'da beklenen kar yağışı, meteorologların güncel değerlendirmesine göre 2 ila 6 ocak arasında gerçekleşecek gibi görünüyor. Ancak, Aralık ayının sonunda umulan kar yağışı şu an için beklenmiyor. Meteorolog Orhan Şen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla kar yağışı beklentilerini boşa çıkardı. Tatil planlarınızı gözden geçirme vakti geldi.

İstanbul'da yaşayanlar, özellikle kar yağışının ne zaman gerçekleşeceği konusundaki uzman görüşlerini yakından takip ediyorlar. Ancak modellerde beklenen güçlü yağışlar gerçekleşmediği için meteoroloji uzmanları, yağışlar konusunda bir süre daha beklememiz gerektiğini belirtmişlerdi. Son yapılan değerlendirmede ise ocak ayının başında, 2 ila 6 ocak tarihleri arasında kar yağışı olasılığı gözlendiği bildirildi.

2023/06/12/yagis.jpg

KAR YAĞIŞI BEKLENTİSİ ARALIK'TA NE DURUMDA?

Aralık ayının son günlerinde, özellikle İstanbul'da kar yağışı olasılığı yüksek olarak değerlendiriliyordu. Ancak meteorolog Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İstanbul'da kar yağışı tarihi hakkında umutsuz bekleyiş içinde olanları üzen bir gelişmeyi duyurdu. Şen, yağışın beklenmediğini şu sözlerle paylaştı:

"Yıl başında kar bekleyenlere üzücü bir haberim var. Ne yazık ki kar yağışı beklenmiyor. Sadece İstanbul değil, Türkiye genelinde de kar yağışı beklenmiyor. Hatta yağmur dahi yok. Sıcaklıklar, normalin 3-4 derece üzerinde seyredecek. Halihazırda bir hafta var, umarım durum değişir. Ancak şu anki durum bu şekilde görünüyor. Tatil planlarınızı bir kez daha gözden geçirmenizi öneririm."