Hava Durumundan 23 İle Az Önce Kırmızı Kodlu Uyarı Geçildi! O Tarihlerde Ortalığı Sel ve Fırtına Götürecek

Hava Durumundan 23 İle Az Önce Kırmızı Kodlu Uyarı Geçildi! O Tarihlerde Ortalığı Sel ve Fırtına Götürecek

Türkiye genelindeki hava durumu tahminine göre, kuzey ve doğu bölgeler parçalı bulutlu, güneydoğuda yoğun kar yağışı bekleniyor. Sürücüler sis ve buzlanmaya karşı uyanık olmalı. Güneydoğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde ulaşım aksamalarına dikkat! Marmara ve Ege'de az bulutlu hava hakim. Halkımızın günlük aktivitelerinde tedbirli olmaları önemlidir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu bir havayla karşı karşıya. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde yağış bekleniyor. Ancak diğer bölgelerde az bulutlu bir hava öngörülüyor.

2023/06/12/yagmur.jpg

Güneydoğu Anadolu ve Çevresi: Yoğun Kar Yağışları

Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ve batısı, Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur ve sağanak bekleniyor. Kar yağışı alan diğer bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağış görülecek. Kars, Ardahan ve Ağrı başta olmak üzere Erzurum çevreleri ve Muş’un yükseklerinde kuvvetli (10-20 cm) kar yağışı bekleniyor. Ayrıca, Bitlis, Van’ın kuzey ve güney ilçeleri, Siirt’in yüksekleri, Şırnak’ın doğusunun yüksekleri ile Hakkari’nin yüksek kesimlerinde yoğun (20 cm üzeri) karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

İç Kesimlerde Dikkat: Sis, Pus ve Don

İç kesimlerde, yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sürücülerin dikkatli olmaları ve tedbirli bir şekilde hareket etmeleri önem taşıyor.

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Hava Sıcaklığı: Mevsim Normalleri Üzerinde Güneydoğu

Hava sıcaklıklarının iç, batı ve kuzey kesimlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülüyor.

2023/06/12/yagmurrr.jpg

Rüzgar Durumu: Kuzey Yönlerden Hafif ve Orta Kuvvette

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Ancak, Marmara ve Kıyı Ege'de zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

Kar Yağışı Uyarısı: Dikkatli ve Tedbirli Olun

Kar yağışlarının etkili olacağı bölgelerde, özellikle Kars, Ardahan, Ağrı, Erzurum, Bitlis, Van, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde ulaşımda aksamalar yaşanabilir. Buzlanma, don, çığ ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

Marmara Bölgesi Tahmini

Az Bulutlu ve Puslu Marmara

Marmara Bölgesi genelinde az bulutlu bir hava beklenirken, bölge genelinin puslu, yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor. İşte bazı illerin hava durumu tahminleri:

  • Edirne: °C, 8°C Az bulutlu
  • İstanbul: °C, 9°C Az bulutlu
  • Kocaeli: °C, 10°C Az bulutlu
  • Tekirdağ: °C, 9°C Az bulutlu

Ege Bölgesi Tahmini

Az Bulutlu ve Puslu İç Kesimler

Ege Bölgesi genelinde az bulutlu bir hava öngörülürken, iç kesimlerin puslu, yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor. İşte bazı illerin hava durumu tahminleri:

  • Afyonkarahisar: °C, 3°C Az bulutlu
  • Denizli: °C, 11°C Az bulutlu

Bu güncel hava durumu tahminleriyle, halkımızın günlük yaşantısını etkileyebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve hazırlıklı olmaları önemlidir.