Hava Durumundan 16 İl İçin Kar ve Fırtına Uyarısı! Önleminizi Hemen Alın

Hava Durumundan 16 İl İçin Kar ve Fırtına Uyarısı! Önleminizi Hemen Alın

Meteoroloji'nin güncel raporuna göre, Türkiye genelinde kar ve yağmur bekleniyor. Marmara, Trakya, ve Doğu Anadolu'da kar yağışı, Akdeniz kıyıları ve İstanbul çevresinde sağanak yağmur görülecek. Rüzgar ise Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz'de kuzeyden kuvvetli esecek. Özellikle Mersin'de kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunmalı.

Meteoroloji'nin son dakika uyarısına göre, Trakya ve Marmara'nın güneyi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kar yağışı bekleniyor. Ayrıca, İstanbul çevresi, Samsun, Akdeniz'in kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu'nda sağanak yağmur görülebilir. İstanbul'da etkili olan soğuk ve yağışlı hava ise gece saatlerinden itibaren kenti terk edecek. İşte detaylar...

2023/06/12/yagis.jpg

Güncel Hava Durumu Raporu: Parçalı ve Çok Bulutlu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre, ülkemizin geneli parçalı ve çok bulutlu. Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Antalya, Karaman, Samsun, Adıyaman, Siirt, Şırnak, Hakkari çevreleri ile Çanakkale'nin doğusunda yağışlı bir hava öngörülüyor.

Yağışlar ve Rüzgar: Detaylı Tahminler

Yağışların genellikle yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ancak yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar da gözlemlenebilir, özellikle Mersin'in doğusunda kuvvetli yağışlar bekleniyor. Rüzgarın Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.

2023/06/12/yagmur.jpg

Pus, Sis ve Buzlanma Uyarısı

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Sıcaklık Değişimleri ve Rüzgar Hızları

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği, Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz'de ise kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Uyarılar: Kuvvetli Yağış ve Rüzgar

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Mersin'in doğusunda kuvvetli sağanak yağmur, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması önemlidir.

Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Uyarısı: Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek olan rüzgar nedeniyle olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İl İl Hava Durumu

2023/06/12/yagmurrr.jpg

Marmara Bölgesi

Çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunda yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Edirne

Hava sıcaklığı: 0°C (Düşük) - 8°C (Yüksek)

Yapılan bu güncellemelerle birlikte hava durumu ile ilgili en güvenilir bilgilere sahip olabilirsiniz. Umarız bu bilgiler, sizin ve sevdiklerinizin güvenliğini sağlamanıza yardımcı olur.