Hava Durumu Raporuna Göre Bu Hafta Türkiye Geneline Kar İnecek! Yeni Yıla Bembeyaz Gireceğiz

Hava Durumu Raporuna Göre Bu Hafta Türkiye Geneline Kar İnecek! Yeni Yıla Bembeyaz Gireceğiz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel raporuna göre, 14 Aralık'ta Türkiye genelinde değişen hava koşulları bekleniyor. Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış, Marmara ve Kuzey Ege'de ise güneyden esen kuvvetli rüzgar öne çıkıyor. Hava durumunu yakından takip ederek günlük planlarınızı güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son hava durumu raporuna göre, 14 Aralık'ta Edirne, Kırklareli çevreleri, Ağrı ve Van'ın doğu kesimleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinde yağışlı bir hava beklenmektedir.

Yağış Türleri ve Şiddeti

Yağışların Ağrı ve Van'ın doğusunda karla karışık yağmur ve kar, diğer bölgelerde ise genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenmektedir. Özellikle gece saatlerinden sonra Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde ise yağışın daha kuvvetli olabileceği tahmin edilmektedir.

2023/06/12/yagis.jpg

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Hava Sıcaklığı

Genel olarak, hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülmektedir.

Rüzgar

Rüzgarın genellikle güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta şiddette eseceği, özellikle Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde ise yer yer kuvvetli eseceği tahmin edilmektedir.

Uyarılar ve Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

2023/06/12/yagmurrr.jpg

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların özellikle gece saatlerinden itibaren Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde kuvvetli olması beklenmektedir. Bu durum, ulaşımda aksamalara neden olabileceği için dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege bölgesinde rüzgarın öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden eserek zamanla güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtına etkisini Cuma günü ilk saatlerde kaybedecektir.

Hava durumu ile ilgili bu detaylı rapor, günlük planlarınızı yaparken size rehberlik edebilir. Güvenli ve rahat bir gün geçirmeniz dileğiyle!