Akaryakıt Fiyatlarında Hem Motorine Hem Benzine Çifte Zam Tabelalara Yansıdı!

Akaryakıt Fiyatlarında Hem Motorine Hem Benzine Çifte Zam Tabelalara Yansıdı!

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve OPEC+ ülkelerinin politikaları, akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Fitch Ratings'ın petrol tahminlerine göre, gelecek yılın ilk yarısında fiyatlar yükselebilir. İstanbul'da güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları şu şekilde: Avrupa Yakası - Benzin: 32,92 TL, Motorin: 35,43 TL, LPG: 18,69 TL; Anadolu Yakası - Benzin: 32,86 TL, Motorin: 35,35 TL, LPG: 18,24 TL.

Petrol fiyatları ve dolar kurundaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarını etkileyerek ardı ardına gelen indirimlerin ardından fiyatların gerilemesine neden oldu.

Yeni Haftada Benzin ve Motorin Fiyatları

Yeni haftada, benzin ve motorin fiyatlarındaki değişimler merak konusu. Benzin fiyatları ne durumda? 13 Aralık 2023'te güncel motorin, benzin ve LPG fiyatları hakkında son durumu öğrenelim...

2023/06/05/benzin-001.jpg

OPEC+ ve Fitch Ratings Perspektifi

Fitch Ratings, Suudi Arabistan ve Rusya liderliğindeki OPEC+ petrol üreticisi ülkelerin, arz üzerindeki baskının gelecek yılın ilk yarısına kadar petrol fiyatlarını destekleyeceğini belirtti. Bu değerlendirme doğrultusunda, gelecek yıla ilişkin petrol tahminini varil başına 5 dolar artırdı.

Bu artış, anlık kurla TL bazında 145 lirayı buluyor. Bu durumda, akaryakıt fiyatlarının olası bir değişikliğe uğraması kaçınılmaz hale geliyor.

Petrol Fiyatındaki Hareketlilik ve Akaryakıt Fiyatları

Petrol fiyatındaki dalgalanmalar, doğrudan akaryakıt fiyatlarına yansımaktadır. Petroldeki artışlar sonrasında benzin ve motorin fiyatlarında artış beklenmektedir.

İstanbul'da Güncel Akaryakıt Fiyatları

2023/06/22/benzinnn.jpg

Avrupa Yakası

  • Benzin fiyatı: 32,92 TL
  • Motorin fiyatı: 35,43 TL
  • LPG fiyatı: 18,69 TL

Anadolu Yakası

  • Benzin fiyatı: 32,86 TL
  • Motorin fiyatı: 35,35 TL
  • LPG fiyatı: 18,24 TL

Yukarıda verilen güncel fiyatlar, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'nda akaryakıt fiyatlarının ne durumda olduğunu göstermektedir. Gelecek günlerde yaşanabilecek fiyat değişimlerini takip etmeye devam edelim.