Euro 38,00 %-0,02
Dolar 34,09 %0,00
Sterlin 45,47 %-0,06
Altın 2.874 %1,62

Yeni Araçlarda Alkol Kilidi Dönemi Başlıyor! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Hamle Geldi!

Yeni araçlar için önemli hazırlıklar yapılıyor. Alkol kilidinden acil durum şeritte tutma sistemi ve daha pek çok sistem için Resmi Gazete'de yürürlüğe giren yönetmeliklere bakmak gerekmekte. İşte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan gelen büyük hamle...

Yeni Araçlarda Alkol Kilidi

Yeni araçlarda alkol kilidi, şeritte tutma sistemi ve daha pek çok özelliğin zorunlu olacağı belirtiliyor. Bu noktada önemli adımların atılacağını da belirtelim. Gelinen noktada bizleri başka nelerin beklediği tek tek yanıt bulacak. Otomobiller hakkında başka neler biliyoruz? Güncel detayları sizlerle paylaşacağız.

Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Motorlu Araçlar ve Römorkları ile Bunların Aksam, Sistem ve Ayrı Teknik Ünitelerinin Tip Onayı ve Piyasa Gözetimi ve Denetimine İlişkin İdari Şartlar Hakkında Yönetmelik, Acil Durum Şeritte Tutma Sistemlerine İlişkin Motorlu Araçların Tip Onayı Hakkında Yönetmelik, Alkol Kilidi Kurulum Ön Hazırlığına İlişkin Motorlu Araçların Tip Onayı Hakkında Yönetmelik ile Sürücü Dalgınlık ve Dikkat Uyarı Sistemine İlişkin Motorlu Araçların Tip Onayı Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hangi Sistemler Zorunlu Olacak?

Yeni araçlarda hangi sistem ve özelliklerin zorunlu olacağı soruluyor. Bu noktada yapılan açıklamalara bakacak olursak, Araçlarda Acil Durum Şeritte Tutma Sistemi, Alkol Kilidi Kurulum Ön Hazırlığı, Sürücü Dalgınlık ve Dikkat Uyarı Sistemi için önemli adımlar atılacak.

Yazar: Haberci
<